Chlebové knedle s údeným a cibuľovou kapustou

maggi - fotkamaggi, 10. apríla 2014
Chlebové knedle s údeným a cibuľovou kapustou
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
5 ks
2 PL
1/2 ks
3 ks
100 ml (podľa potreby pridáme)
100 g
2 PL
1/2 bal
1 hrsť
štipka




Postup

  1. 1

    Na rozohriatej masti speňte jednu najemno pokrájanú cibuľu.

  2. 2

    Ostatné cibule nakrájajte na výseky a sparte v osolenej vode. Scedenú cibuľu pridajte k spenenej cibuli v kastróliku, okoreňte vegetou, oslaďte a duste domäkka. Nakoniec okyslite. Podľa potreby podlejte vývarom, aby „kapusta“ nebola suchá.

  3. 3

    Chlieb nakrájajte na kocky o veľkosti 1 cm a dajte do väčšej misy. Prilejte mlieko, pridajte vajcia, kypriaci prášok, nasekaný petržlen, múku a 1 čajovú lyžičku vegety. Všetko zľahka premiešajte a nechajte odpočinúť asi 10 minút, kým cesto nebude vlhké. Rukou vytvarujte gule a poriadne ich stlačte. Takto pripravené knedle varte asi 20 minút na pare. Po uvarení urýchlene fóliu odstráňte, aby sa knedle nezrazili.

  4. 4

    Údené mäso nakrájajte na plátky, ohrejte a podávajte s kapustou a knedľou.

Diskusia k receptu

kredenc
SUROVINY 1/2 ks - chlieb starší. To je úžasný údaj, u nás dostať chlieb od 350 g do 2 000 g.
POSTUP - varte asi 20 minút na páre. Poradí mi Maggi, kde zoženiem páru.
majofan
si prosím vysvetliť informáciu s fóliou, kedy sa dostane fólia na knedle?
varíme knedle s foliou?
dogagador
To maso vyzera, ze je na cibuli. Kam a kedy sa dava “kapusta”? Tiez nechapem foliu, kde sa vzala a mnozstvo chleba na knedlik. Ake velke cibule, ked ich ma byt az 5? Skus prepisat postup a pomenovanie surovin. A este otazka: cim sa poleje knedlik, aby nebol suchy?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia