Foto: maggi
Komerčný recept
porcie
príprava
Suroviny
600 g |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
3 ks |
|
100 ml (podľa potreby pridáme) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal |
|
1 hrsť |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Na rozohriatej masti speňte jednu najemno pokrájanú cibuľu.
- 2
Ostatné cibule nakrájajte na výseky a sparte v osolenej vode. Scedenú cibuľu pridajte k spenenej cibuli v kastróliku, okoreňte vegetou, oslaďte a duste domäkka. Nakoniec okyslite. Podľa potreby podlejte vývarom, aby „kapusta“ nebola suchá.
- 3
Chlieb nakrájajte na kocky o veľkosti 1 cm a dajte do väčšej misy. Prilejte mlieko, pridajte vajcia, kypriaci prášok, nasekaný petržlen, múku a 1 čajovú lyžičku vegety. Všetko zľahka premiešajte a nechajte odpočinúť asi 10 minút, kým cesto nebude vlhké. Rukou vytvarujte gule a poriadne ich stlačte. Takto pripravené knedle varte asi 20 minút na pare. Po uvarení urýchlene fóliu odstráňte, aby sa knedle nezrazili.
- 4
Údené mäso nakrájajte na plátky, ohrejte a podávajte s kapustou a knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
POSTUP - varte asi 20 minút na páre. Poradí mi Maggi, kde zoženiem páru.
varíme knedle s foliou?