Foto: shukvacik
Tak po dlhom čase pridávam recept , ktorý možno každý pozná na milión spôsobov, tak ja som ho pripravil takto :-) Je to lacné, Zobraziť celý popisTak po dlhom čase pridávam recept , ktorý možno každý pozná na milión spôsobov, tak ja som ho pripravil takto :-) Je to lacné, rýchle a chutne
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Ryžu som premyl v horúcej vode, orestoval na horúcom oleji , pridal dve polovice cibule, zalial 0,75 l vriacej vody a dal do vyhriatej rúry na 250 stupňov, na 20 minút
- 2
Kým sa nám ryža dusí, na panvici si orestujeme cibuľku, varenú mrkvu, hrášok a kukuricu , pridáme soľ, ml. čierne korenie ( ja som pridal aj chilli papričku ) podľa chutí môžme aj ml. červenú papriku .Zalejeme čerstvým vývarom a necháme dusiť cca 5 minút.
- 3
Keď máme ryžu hotovú a zeleninu udusenú, všetko spolu zmiešame a servírujeme na tanier.
- 4
Na koniec som si dal so misky čerstvú rukolu, pridal ( olivový olej, soľ, cukor, ocot ) dobre premiešal a uložil na vrch rizota , posypal čerstvou kapiou a pokvapkal balsamicom a pestom z čerstvej bazalky
- 5
Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kubos1988 ,,, osobne mi viac chutí, a robil som ryžu aj ako prílohu k inému jedlu