Foto: minoza
Mám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie. Toto rýchle jedlo sa hodí na skorú večeru, Zobraziť celý popisMám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie. Toto rýchle jedlo sa hodí na skorú večeru, alebo aj ako ľahký obed.
porcie
príprava
Postup
-
1
Na väčšej panvici si zohrejeme olej ( ja mám na tepelnú úpravu najradšej bio slnečnicový olej za studena lisovaný), pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, pol menšej chilli papričky a spolu ich osmahneme dosklovita. Pridáme na menšie rezance nakrájané morčacie mäso, okoreníme sójovou omáčkou, čiernym korením a orestujeme. Po asi 5 min pridáme na väčšie rezance nakrájanú hlivu ustricovitú, prikryjeme a necháme 15min dusiť na miernom ohni. Ak je mäso už mäkké, pridáme do panvice na prúžky nakrájanú polovicu kápie, polovicu bielej papriky, a na tenké rezančeky nakrájaný zeler. Premiešame, osolíme, môžme ešte dochutiť chili omáčkou, ak máte radi ostrejšie, a necháme ešte 5 min odokryté podusiť, pokiaľ sa neodparí prebytočná šťava.
- 2
Príloha: Cherry paradajky nakrájame na polky, kápiu a bielu papriku na tenšie plátky. Zeleninu pokvapkáme 1 KL oleja. Niektorí ku tomu možno uvítajú aj celozrnné pečivo, pri delenej strave ale asi bude lepšie ostať pri zelenine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu