Morčacie stehno s hlivou, pikantné

minoza - fotkaminoza, 4. februára 2013
Morčacie stehno s hlivou, pikantné
Foto: minoza

Mám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie. Toto rýchle jedlo sa hodí na skorú večeru, Zobraziť celý popisMám morčacie vykostené stehno radšej ako kuracinu, je chutnejšie a v neposlednom rade aj zdravšie. Toto rýchle jedlo sa hodí na skorú večeru, alebo aj ako ľahký obed.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

750 g
1 ks
2 ks
250 g
250 g
1/2 ks
2 PL alebo olivový
2 ks
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Na väčšej panvici si zohrejeme olej ( ja mám na tepelnú úpravu najradšej bio slnečnicový olej za studena lisovaný), pridáme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, pol menšej chilli papričky a spolu ich osmahneme dosklovita. Pridáme na menšie rezance nakrájané morčacie mäso, okoreníme sójovou omáčkou, čiernym korením a orestujeme. Po asi 5 min pridáme na väčšie rezance nakrájanú hlivu ustricovitú, prikryjeme a necháme 15min dusiť na miernom ohni. Ak je mäso už mäkké, pridáme do panvice na prúžky nakrájanú polovicu kápie, polovicu bielej papriky, a na tenké rezančeky nakrájaný zeler. Premiešame, osolíme, môžme ešte dochutiť chili omáčkou, ak máte radi ostrejšie, a necháme ešte 5 min odokryté podusiť, pokiaľ sa neodparí prebytočná šťava.

  2. 2

    Príloha: Cherry paradajky nakrájame na polky, kápiu a bielu papriku na tenšie plátky. Zeleninu pokvapkáme 1 KL oleja. Niektorí ku tomu možno uvítajú aj celozrnné pečivo, pri delenej strave ale asi bude lepšie ostať pri zelenine.

Diskusia k receptu

aroooo
a toto jedlo môže byť dobré, ukladám




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia