Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 10. júla 2013
Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept)
Foto: frezia68

Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá.Remosku mám len asi 2 roky a neviem si ju vynachváliť.Keď stará Zobraziť celý popisKomu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá.Remosku mám len asi 2 roky a neviem si ju vynachváliť.Keď stará dožila,bola som bez nej asi 10 rokov a nechýbala mi.Ale teraz pre dve osoby je využitá najmä v horúčavách.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv nakrájam dobre umytý baklažán na plátky,posolím a dám vypotiť.Len raz som nedala a baklažán bol horký,tak na vyhodenie.Takže už bez toho neskúšam.Ale veď nech sa nepotíme len my,môže aj on... :-) Vrch som zaťažila na 3O min. ...

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a toľko vypotil ...bolo to horké a nechutné.Načo som olízala?

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi tým som osmažila cibuľu na troche oleja aj s cesnakom,pridala paradajku z konzervy nakrájanú na drobno,osolila,pridala MČK a asi 5 min. podusila a preložila do remosky.

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plátky baklažánu som osušila,

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    opiekla na panvici na kvapke oleja a natrela bryndzou,ktorú som vymiešala s trochou masla.Posypala som pažitkou,pridala list bazalky a zrolovala.

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do remosky som poukladala na paradajkový základ nakrájanú cuketu na plátky,ktorú som neochutila ničím a pri degustácii ani nechýbalo.Bryndza slaná a základ bol ochutený.Na to som poukladala roládky baklažánu a prihodila mozzarellu,ešte trocha bazalky a štipku oregána,lebo to mám rada.Zapiekla som asi 20 min., kým zemiaky zmäkli a obed bol na stole.Ak niekto vyskúša,tak DOBRÚ CHUŤ !

    Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
... tak toto, milá @frezia68 mušim mac, bo bryndzu už mam! Takoj učkaj doraz urobim, bo toto Tvoeje vipatra bars fajne a šmačňe!!!
irenaw
opäť lákavá kombinácia zeleniny a bryndze od teba :-)
frezia68
@irenaw :robila som prvýkrát a ak zopakujem,nepridám mozzarellu,ale posypem strúhaným tvrdým syrom,lebo takto zapečená mi nechutila.Ale je to záležitosť chuti,ináč recept OK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia