Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske fotorecept
Foto: frezia68
Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá.Remosku mám len asi 2 roky a neviem si ju vynachváliť.Keď stará Zobraziť celý popisKomu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá.Remosku mám len asi 2 roky a neviem si ju vynachváliť.Keď stará dožila,bola som bez nej asi 10 rokov a nechýbala mi.Ale teraz pre dve osoby je využitá najmä v horúčavách.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv nakrájam dobre umytý baklažán na plátky,posolím a dám vypotiť.Len raz som nedala a baklažán bol horký,tak na vyhodenie.Takže už bez toho neskúšam.Ale veď nech sa nepotíme len my,môže aj on... :-) Vrch som zaťažila na 3O min. ...
-
2
a toľko vypotil ...bolo to horké a nechutné.Načo som olízala?
-
3
Medzi tým som osmažila cibuľu na troche oleja aj s cesnakom,pridala paradajku z konzervy nakrájanú na drobno,osolila,pridala MČK a asi 5 min. podusila a preložila do remosky.
-
4
Plátky baklažánu som osušila,
-
5
opiekla na panvici na kvapke oleja a natrela bryndzou,ktorú som vymiešala s trochou masla.Posypala som pažitkou,pridala list bazalky a zrolovala.
-
6
Do remosky som poukladala na paradajkový základ nakrájanú cuketu na plátky,ktorú som neochutila ničím a pri degustácii ani nechýbalo.Bryndza slaná a základ bol ochutený.Na to som poukladala roládky baklažánu a prihodila mozzarellu,ešte trocha bazalky a štipku oregána,lebo to mám rada.Zapiekla som asi 20 min., kým zemiaky zmäkli a obed bol na stole.Ak niekto vyskúša,tak DOBRÚ CHUŤ !
Diskusia k receptu