Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou fotorecept
Foto: boise
Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda mäso jem len zriedka a bravčové takmer vôbec.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäso si nakrájame, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, orascujeme a obalíme v múke.
-
2
Na plech dáme olej (používam kokosový) a pekáč dáme zohriať aj s olejom do rúry. Na zohriaty olej kladieme mäso, ktoré sme tesne pred položením ešte raz vyváľali v múke.
-
3
Dáme piecť. Keď sa mäso trošku zatiahne, obrátime ho na druhú stranu.
-
4
Potom už len pečieme neprikryté, podlievame vodou, alebo mäsovým vývarom.
-
5
Kým sa mäso pečie, pokrájame si na polmesiačiky jednu cuketu a pár cherry paradajok. Opražíme na lyžici olivového oleja, pridáme tymián, dobre premiešame. Necháme chrumkavé.
-
6
Po odstavení prikvapkáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
-
7
V hrnci popražíme na olivovom oleji cibuľu (na potvoru som mala len červenú), pridáme asi lyžičku mletého čerstvého zázvoru.
-
8
Pridáme premytú červenú šošovicu, dva strúčiky pretlačeného cesnaku, trošku soli a mletého bieleho korenia. Podlejeme troškou vody a dusíme.
-
9
Keď je šošovica uvarená, pridáme k nej cukety s paradajkami a premiešame.
-
10
Podávame s upečeným mäsom.
podľa mňa to teda vyzerá super, hneď by som si dala!