Kačacie prsia s gratinovanou bryndzovou prílohou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 18. mája 2015
Kačacie prsia s gratinovanou bryndzovou prílohou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
110 minút
na 170,180 °C

Suroviny

600 g
15 g
5 g
150 g
1,2 kg
50 g
1 g
600 g
120 g
50 g
250 ml
100 g
5 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 20 minút. Spolu s kačacími prsami upečieme aj na polovičku prerezanú šalotku, ktorú použijeme na zdobenie.

  2. 2

    Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cukor, bobkový list a nové korenie.

  3. 3

    Keď cibuľka zhnedne, pridáme nakrájanú kapustu, podlejeme vodou, osolíme a udusíme domäkka. Udusenú a zredukovanú kapustu rozmixujeme na pyré.

  4. 4

    Bešamel: Na masle urestujeme múku, zalejeme ju mliekom a krátko povaríme. Dáme dole z ohňa a po chvíľke pridáme bryndzu.

  5. 5

    Ošúpané umyté zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a premiešame s bešamelom, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu a pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia