Kačacie prsia s gratinovanou bryndzovou prílohou
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 18. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 170,180 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme v rúre pri teplote 170 °C asi 20 minút. Spolu s kačacími prsami upečieme aj na polovičku prerezanú šalotku, ktorú použijeme na zdobenie.
- 2
Červenú kapustu nakrájame na prúžky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme cukor, bobkový list a nové korenie.
- 3
Keď cibuľka zhnedne, pridáme nakrájanú kapustu, podlejeme vodou, osolíme a udusíme domäkka. Udusenú a zredukovanú kapustu rozmixujeme na pyré.
- 4
Bešamel: Na masle urestujeme múku, zalejeme ju mliekom a krátko povaríme. Dáme dole z ohňa a po chvíľke pridáme bryndzu.
- 5
Ošúpané umyté zemiaky nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a premiešame s bešamelom, dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu a pečieme v rúre pri 180 °C asi 90 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu