Teľacie karé na ratatouille

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 29. marca 2012
Teľacie karé na ratatouille
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks, s kosťou (po 250 g)
200 g
200 g
3 ks, rôzne farby
2 ks
2 strúčiky
200 g
200 g
200 ml
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Mäso očistíme a opečieme na grile. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvými bylinkami a nasekaným cesnakom. Vložíme do rúry a pečieme 5–7 minút.

  2. 2

    Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Všetko spolu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme, podlejeme bielym vínom a troškou zeleninového vývaru. Zeleninu podusíme do mäkka.

  3. 3

    Na tanier dáme ratatouille, naň uložíme karé, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia