Teľacie karé na ratatouille
Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 29. marca 2012
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 29. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks, s kosťou (po 250 g) |
|
200 g |
|
200 g |
|
3 ks, rôzne farby |
|
2 ks |
|
2 strúčiky |
|
200 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvé |
|
Postup
-
1
Mäso očistíme a opečieme na grile. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvými bylinkami a nasekaným cesnakom. Vložíme do rúry a pečieme 5–7 minút.
- 2
Zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Všetko spolu orestujeme na olivovom oleji, osolíme, okoreníme, podlejeme bielym vínom a troškou zeleninového vývaru. Zeleninu podusíme do mäkka.
- 3
Na tanier dáme ratatouille, naň uložíme karé, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme čerstvými bylinkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu