Farro so stir fry zeleninou

blissofplants - fotkablissofplants, 8. mája 2022

Suroviny

1  šálka
1/2 ks dlhá
1/2 ks
220 g (balená)
2 strúčiky
3 PL
2 PL
za hrsť
140 g (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom ohni zhruba 30 minút. Ochutíme, prebytočnú vodu (ak ostane) zlejeme.

  2. 2

    Zohrejeme si wok panvicu na stredne vysokej teplote, pridáme olej, na krúžky nakrájané papriky, zvyšok zeleniny (okrem pak choi) a za stáleho miešania niekoľko minút podusíme.

  3. 3

    Ochutíme, pridáme teriyaki omáčku, pretlačený cesnak, šťavu z limetky, osolíme (ak treba), pridáme pár lyžíc vody.

  4. 4

    Nakoniec pridáme pár listov pak choi a dusíme kým je zelenina uvarená, ale stále chrumkavá.

  5. 5

    Podávame s farro a pečeným tofu.

Diskusia k receptu

haji
Jejda, nejenom krásně barevné, ale i servis je velmi poutavý a foto k sežrání! Hezký večer a díky za sdílení, vždy tě ráda vidím a potěšíš. Pravda, k vegetariánovi mám už dlouho daleko, ale paměť mi ještě pořád slouží.
bugout
Vyzerá to veľmi dobre. Ja len taký zlepšovak do prípravy pre tých čo chcu aj tofu. Začať opekať tofu (teda nie zvlášť ho piecť) a postupne pridávať zeleninu. A robiť to na vyoskom výkone, nech je zelenina opečená a nie dusená. (to je podstata stir fry jedál. Vysoký výkon, krátka doba prípravy a miešanie aby unikala para a jedlo sa nedusilo ale opekalo) A na vrch čili olej. priznám sa, že farro som nikdy nejedol aj keď ho evidujem asi by som k takémuto ázijskemu štýlu zvolil ryžu... A ešte jeden tip k tofu, (k tvrdemu nie k silken čo dávam do mapo). Ja kúpim vždy dve tri kocky, nakrájam a vypražím, rozdelím a dám do mrázaku... Mám v rezerve pár rýchlych jedál kde potom len hodím pár kociek (výborne sa hodí aj do miso shiru)
blissofplants
@haji (8.5.2022 21:46)

Ďakujem krásne milá @haji 🌺ty vždy tiež potešíš slovami a tým, že tu si😊
Toto jedlo a fotku som robila približne pred 2 rokmi, @bugout má pravdu, zelenina chutí lepšie 'opečená' dnes by som to pripravovala trochu ináč ale kedže som mala uložený recept tak som len preložila to, ako som to robila pred 2 rokmi😁
1x haji
chemik
@bugout (9.5.2022 08:12)

Také jsem farro ještě nejedl, ale vygooglil jsem, že se jedná o tři druhy pšenice špaldy, mlynářsky opracované jako kroupy, které mám rád. Takže příště zkusím farro místo hrubého bulguru nebo jako krupoto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia