Plnená roládka s parmezánovým chipsom
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 5. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 5. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prsia rozklepeme na jeden väčší plátok, naplníme ho nadrobno nakrájanými kaparami, olivami a sušenými paradajkami, jemne osolíme, okoreníme a zrolujeme, prípadne spevníme niťou.
- 2
Rolku vložíme na panvicu s mierne rozpáleným olejom a pomaly opekáme z každej strany 10 – 15 minút. Vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno a dusíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju dochutíme soľou a korením.
- 3
Parmezán nastrúhame najemno, dáme na plech s papierom na pečenie, urobíme malé rösti (okrúhle placky) a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým nie je parmezán zlatistý. Roládu nakrájame, prelejeme omáčkou a dekorujeme rukolou, bazalkou a parmezánovým chipsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu