Plnená roládka s parmezánovým chipsom

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 5. októbra 2016
Plnená roládka s parmezánovým chipsom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
30 g
10 g
25 g
20 g
10 g
200 ml
20 ml
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Prsia rozklepeme na jeden väčší plátok, naplníme ho nadrobno nakrájanými kaparami, olivami a sušenými paradajkami, jemne osolíme, okoreníme a zrolujeme, prípadne spevníme niťou.

  2. 2

    Rolku vložíme na panvicu s mierne rozpáleným olejom a pomaly opekáme z každej strany 10 – 15 minút. Vyberieme z panvice a zabalíme do alobalu. Do výpeku pridáme víno a dusíme, kým omáčka nezhustne. Potom ju dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Parmezán nastrúhame najemno, dáme na plech s papierom na pečenie, urobíme malé rösti (okrúhle placky) a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C, kým nie je parmezán zlatistý. Roládu nakrájame, prelejeme omáčkou a dekorujeme rukolou, bazalkou a parmezánovým chipsom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia