Foto: zuzkanr
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme,osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže použiť aj olej, ale myslím že masť je aspoň o kúsok zdravšia).Keď je opečené vyberieme ho a do výpeku dáme nakrájanú cibuľku, ktorú tiež osmažíme.
- 2
Prídamé mäsko, zalejeme hovadzím vývarom a dusíme cca 45min, kým neni mäkké. Uhorky si nakrájame na "kocky" (alebo ako mám ten tvar nazvať :-D)... Mäkké mäsko odložíme do omáčky pridáme uhorky a zahustíme múkou. (mne väčšinu vývaru mäsko vsiaklo, tak som pridala 2x2dc pohára vody) Dochutíme ešte ak je treba a papáme :-)
- 3
Šošovicovú kašu som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovicna-kasa-special-fotorecept/37565-recept.html na koľko nejdem prílohy a samozrejme osm vynechala tú klobásku. Ale ocinovi som robila k tomu ryžu a bol s takou kombináciou s mäskom spokojný :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu