Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou

zuzkanr - fotkazuzkanr, 25. januára 2014
Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Foto: zuzkanr
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 l
8 ks




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme,osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže použiť aj olej, ale myslím že masť je aspoň o kúsok zdravšia).Keď je opečené vyberieme ho a do výpeku dáme nakrájanú cibuľku, ktorú tiež osmažíme.

  2. 2

    Prídamé mäsko, zalejeme hovadzím vývarom a dusíme cca 45min, kým neni mäkké. Uhorky si nakrájame na "kocky" (alebo ako mám ten tvar nazvať :-D)... Mäkké mäsko odložíme do omáčky pridáme uhorky a zahustíme múkou. (mne väčšinu vývaru mäsko vsiaklo, tak som pridala 2x2dc pohára vody) Dochutíme ešte ak je treba a papáme :-)

  3. 3

    Šošovicovú kašu som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovicna-kasa-special-fotorecept/37565-recept.html na koľko nejdem prílohy a samozrejme osm vynechala tú klobásku. Ale ocinovi som robila k tomu ryžu a bol s takou kombináciou s mäskom spokojný :-)

Diskusia k receptu

kredenc
Zuzka, fajn, ale 1/ nechápem, prečo by som si nemohol dať raz za čas kliobásku (vtedy nebude mäso) 2/prečo hovädzia a nie bravčové mäso, 3/ prečo zahusťovať múkou ako v závodnej kuchyni, a zahustiť, na to máme škrobovú múčku (inokedy strúhaný zemiak).
tatranocka
@kredenc ja napríklad neznášam omáčky zahusťované škrobom,majú takú pudingovú konzistenciu.Pre mňa je KL múky prijateľnejšia ako škrob.A ty si daj tiež to,čo ti chutí.
zuzkanr
@kredenc ak sa niekto stravuje zdravo a jeho strana je prisposobena cviceniu nemyslim si ze klobaska patri do jeho jedlanicku,pisala som to podla seba, kto chce nech si tam da aj 5 klobasok ;-) 2/ riadila som sa tym ake maso som mala doma k dispozicii 3/ vo vareni som zaciatocnik takze ked neviem,pytam sa mojej babky,ktora zahustuje vsetko mukou uz dlhe dhle roky a nikdy to nikumu neuskodilo ;-) a za ine komantare dakujem ;-) :-)
yogicek
Milá Zuzkanr, recept dobrý hlavne ta kombinácia so šošovicou sa mi páči. A ak môžem poradiť, nabudúce ponatieraj roštenky horčicou, popráš múkou a potom opeč. Zostanú šťavnaté, výpek bude chutnejší a tým aj omáčka a nemusíš potom toľko zahusťovať. A kredenc nech si tam dá hoci aj flambovaného hada, nedaj sa odradiť.
zuzkanr
@yogicek ďakujem za tip určite to tak nabudúce vyskúšam ;-) a neboj nič, varenie ma začína baviť ako pečenie čize ma určite nejaký komentár neodradí, hlavne keď viem že doma chutí :-)
boxik
Zaujala ma kombinácia , pretože mäsko mám rád v každej podobe a ak sa skombinuje s mojou najobľúbenejšou strukovinou , teda šošovicou, nemôže to mať chybu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia