Ružičkový kel v mletom mäse
Kúpila som ružičkový kel a rozmýšľala, čo by som z neho pripravila a napadlo...
Špagety s omáčkou
Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme mäso, a za stáleho miešania varíme do mäkka. Potom pridáme pretlak, paradajky,...
Bravčovo-kurací perkelt s knedlíkom
Keďže som dnes varila kombinovanú polievku, tak som sa rozhodla spestriť aj hlavné jedlo. Kombinácia je...
Pôvabnice fialové s olomouckým syrčekom
Huby udusíme na slanine a spolu so syrčekmi zomelieme. Primiešame maslo a oliv. olej Natierame na hrianky...
Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?
Minútkový morčací guláš
Morčacie mäso očistíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame na drobno...
Vnútornosti na divoko
Údenú slaninu pokrájame na kocky a dáme do hrnca škvariť. Pridáme na drobno pokrájanú cibuľu...
Úhrabky - recepty babičiek
Virtuálna priateľka @Radosť mi poslala mail s názvom " zemiaky, švábka, grule, brambory" zabudnuté...
Shakshuka
Prípravou jednoduché, ale chuťou nesmierne komplexné a chutné jedlo podľa receptu od Simony Malkovej.
Bôb so slaninkou
Bôb nepekne "vonia" keď sa varí, nepekne vyzerá keď je uvarený, ale keď zavriete oči,...
Pečeňovec dubový na smotane
Je sezóna húb našla som pečeňovec dubový a tak som ho nakoniec urobila na smotane pridala dve...
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...
Teplý cestovinový šalát s pórom
Ak potrebujete rýchle a výživné jedlo, siahnite po teplom šaláte s pórom. Ak k nemu...
Tofu údené na šampiňónoch, rýchlo a chutne
Ako hovorievala moja stará mama o niektorých jedlách. veď sú v tom samé dobré...
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.
Penne s tekvicou a klobásovým mäsom
Ako cuketa vládla letu, tak tekvica vládne jeseni. Je tu už veľa pekných receptov, ...
Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept...
Pečená baranina s korením
Mäso nakrájame na kúsky, opečieme na oleji dočervena, osolíme. Pridáme koreniny, nakrájaný cesnak, šťavu z...
Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.
Šošovica so zeleninou v krémovej horčicovej omáčke
Zelenina s koreniami a omáčkami sa dá uvariť na "kvadrilión" spôsobov, zakaždým trochu inak... to...
Kuracie prsia s ryžou a bazalkou
Nemám síce v obľube konzervované, či vrecúškované potraviny...
Čachtické rezy
prepisujem svoje recepty takže budem ich postupne pridávať a u niektorých nebudem uvádzať odklial ich mám ...
Zajačie stehno na jablkovo–slivkovej kapuste
Zajačie stehná umyjeme, očistíme, namarinujeme v marináde zo soli, korenia, vína, cibule,...