Orientálne mäsko

adriale - fotkaadriale, 12. januára 2014
Orientálne mäsko
Foto: adriale

Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda.Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil,zapísala som si ho a už som ho pripravovala viac krát.Nazvala som ho "orientálne mäsko" kvôli tomu,že pri ňom používam orientálne korenie a kombinujem mäso s ovocím.

4-5
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo morčacie)
 (alebo cibuľa)
2 strúčiky
0,5 ks
2 ks
2 trojuholníčky
100-150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie,morčacie alebo aj bravčové mäso vyklepeme,osolíme a okoreníme mletým bielym korením.

    Orientálne mäsko - obrázok 1
  2. 2

    Rezne obalíme v hladkej múke z oboch strán a vyprážame do zlatista.

    Orientálne mäsko - obrázok 2
  3. 3

    Podlievame a pod pokrievkou udusíme do mäkka.

    Orientálne mäsko - obrázok 3
  4. 4

    Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto,prípadne tam,kde nám ich nikto nezje.

    Orientálne mäsko - obrázok 4
  5. 5

    Nadrobno pokrájame spodnú bielu časť asi dvoch mladých cibuliek (môže byť aj polovica obyčajnej cibule), dva strúčiky cesnaku a polovicu jablka.

    Orientálne mäsko - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu,cesnak a jablko vložíme do výpeku a opražíme. Podlejeme vodou a šťavou zo zaváraných broskýň.

    Orientálne mäsko - obrázok 6
  7. 7

    Trochu osolíme a okoreníme mletým zázvorom,kurkumou (nemusí byť) a korením Vůně z Casablanky (podstatné!)

    Orientálne mäsko - obrázok 7
  8. 8

    Poriadne podusíme.Podlievame zase vodou a broskyňovou šťavou až kým jablká nie sú úplne mäkké.potom pridáme a roztopíme dva trojuholníčky taveného syra - zriedime trochou smotany a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Vrátime na sporák.Dolejeme zvyšok smotany.

    Orientálne mäsko - obrázok 8
  9. 9

    Broskyne -asi štyri polovice (teda dve celé broskyne) nakrájame na tenšie mesiačiky a namočené hrozienka prekrojíme.

    Orientálne mäsko - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme do omáčky hrozienka.

    Orientálne mäsko - obrázok 10
  11. 11

    Aj broskyne...

    Orientálne mäsko - obrázok 11
  12. 12

    Chvíľu povaríme,potom nakrájame zelenú časť mladej cibuľky(ja som dala pažítku) a pridáme do omáčky,čím je všetko hotové. Servírujeme najlepšie s ryžou,do ktorej pridáme napr.kurkumu alebo kari korenie.

    Orientálne mäsko - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

luss44
toto vidím prvý krát... a že som už tých receptov prečítala...
adriale
Luss44,to si ani vidiet nemohla.Také kombinácie sa rodia len v mojej hlave :-)
tiginko
no páni, to bolo napínavé čítanie, škoda že už to skončilo :-)
adriale
Tiginko,aj ja som bola napätá pri očakávaní výsledku:-)
radost
toto moc zložité "jednoduchej márii" zdá sa..mňa láka jednoduchá prípravy jedla krása...:-)
stačí mäsko + hlad + dobré zuby...
inak...na obrázku sa mi to ľúbi...:-)))
adriale
Nie je to zložité:-) Len som to tak rozpitvala ako pre jednoduché Márie...Sa ospravedlňujem:-)My máme radi netradičné chute a tu sa snúbia dokonale...
naninka1
Mäsko super, dala by som si, ale v oriente by asi ťažko bolo bravčové, aspoň nie všade. Keby si pridala k tomu šunku a syr, tak by to mohlo byť Slovenské -Kežmarský rezeň, myslím.
mirop
dalsia patlanina z tavenaku a koreniacich zmesi...
caterina
@mirop...ty tu vacne iba kritizujes kazdeho. Ale ponukol si dva recepty, z toho jeden je na super lahke zdrave vyzivne vyprazane sisky plne tuku. Mozno by si bol aj vtipny, keby si rypol iba obcas, no takto sa iba sam zhadzujes
adriale
Miro,tak to skús upatlat bez taveňáku a koreniacej zmesi :-)Dobrú chuť!
radulienka
@naninka1 , ty nevieš čítať? Tu išlo o kuracie a nie bravčové mäsko.
@adriale , recept sa mi páči, mám rada takéto kombinácie, vďaka za pekný nápad...
marie5
@adriale - prosím môžeš poradiť, kde sa dá zohnať to korenie Vůne z Casablanky? Díky. Ukladám si Tvůj recept Marie
adriale
@marie5 - Vuně z Casablanky je korenie od Kotányi. Kúpila som ho už dávno, ale myslím, žeby sa ešte mohlo predávať. Vidíš ho aj na fotografii. Je určené pre marockú kuchyňu a obsahuje škoricu, kurkumu, rímsku rascu, hnedý cukor, muškátový oriešok, kvet šafránu,mätu, čierne korenie a soľ.
marie5
@adriale , díky za bleskovú odpoveď, skusím sa ho zohnať v našich reťazcoch, snáď sa mi to podarí ako aj to mäsko ...
marie5
@adriale , díky za bleskovú odpoveď, skusím sa ho zohnať v našich reťazcoch, snáď sa mi to podarí ako aj to mäsko ...
bbbbejby
Vynikajúci recept, lepší som ani nepapala :-) Skvelé chute :-) Receptík ukladaám do KK a budem ho variť čsatejšie :)