Foto: adriale
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda.Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil,zapísala som si ho a už som ho pripravovala viac krát.Nazvala Zobraziť celý popisTento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda.Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil,zapísala som si ho a už som ho pripravovala viac krát.Nazvala som ho "orientálne mäsko" kvôli tomu,že pri ňom používam orientálne korenie a kombinujem mäso s ovocím.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie,morčacie alebo aj bravčové mäso vyklepeme,osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
-
2
Rezne obalíme v hladkej múke z oboch strán a vyprážame do zlatista.
-
3
Podlievame a pod pokrievkou udusíme do mäkka.
-
4
Rezne vyberieme a odložíme na teplé miesto,prípadne tam,kde nám ich nikto nezje.
-
5
Nadrobno pokrájame spodnú bielu časť asi dvoch mladých cibuliek (môže byť aj polovica obyčajnej cibule), dva strúčiky cesnaku a polovicu jablka.
-
6
Cibuľu,cesnak a jablko vložíme do výpeku a opražíme. Podlejeme vodou a šťavou zo zaváraných broskýň.
-
7
Trochu osolíme a okoreníme mletým zázvorom,kurkumou (nemusí byť) a korením Vůně z Casablanky (podstatné!)
-
8
Poriadne podusíme.Podlievame zase vodou a broskyňovou šťavou až kým jablká nie sú úplne mäkké.potom pridáme a roztopíme dva trojuholníčky taveného syra - zriedime trochou smotany a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Vrátime na sporák.Dolejeme zvyšok smotany.
-
9
Broskyne -asi štyri polovice (teda dve celé broskyne) nakrájame na tenšie mesiačiky a namočené hrozienka prekrojíme.
-
10
Pridáme do omáčky hrozienka.
-
11
Aj broskyne...
-
12
Chvíľu povaríme,potom nakrájame zelenú časť mladej cibuľky(ja som dala pažítku) a pridáme do omáčky,čím je všetko hotové. Servírujeme najlepšie s ryžou,do ktorej pridáme napr.kurkumu alebo kari korenie.
stačí mäsko + hlad + dobré zuby...
inak...na obrázku sa mi to ľúbi...:-)))
@adriale , recept sa mi páči, mám rada takéto kombinácie, vďaka za pekný nápad...