Kuriatko z Jaffa fotorecept

pusta - fotkapusta, 4. júna 2012
Kuriatko z Jaffa (fotorecept)
Foto: pusta

Mňa priam fascinuje židovská kuchyňa, pripravila som opäť jeden z jej skvelých receptov a o tento skvost tejto vynikajúcej kuchyne sa s Vami chcem Zobraziť celý popisMňa priam fascinuje židovská kuchyňa, pripravila som opäť jeden z jej skvelých receptov a o tento skvost tejto vynikajúcej kuchyne sa s Vami chcem podeliť. Jaffa je starobylý prístav v stredozemnom mori a okrem iného je svetoznámy aj svojimi pomarančmi . Názov tohoto jedla je práve podľa mena tohoto historického prístavu, ktorý je od roku 1948 súčasťou hlavného mesta Izraelu - Tel Aviv.

2
porcie
120 minút
príprava
40/30 minút
na 80/180 °C

Suroviny

2 ks
z 1/2 pomaranča
200 ml kvalitné - Rizling vlašský
1 ks stredne veľká
100 g
100 g
1/1 ks, strúhaná
50 g
z 1/2 pomaranča
1 CL
1 CL
podľa chuti
 podľa chuti
3 PL




Postup

  1. 1

    Cibuľu som pokrájala na plátky.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhala som mrkvu na jemnom strúhadle,...

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...ako aj zeler.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nachystala som si rímsku rascu.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vytlačila som šťavu z polovice pomaranča.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nastrúhala som pomarančovú kôru.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hrozienka som namočila do vlažnej vody.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do hrnca som naliala pomarančovú šťavu, víno, pridala som cibuľu, nastrúhanú mrkvu s nastrúhaným zelerom a celé som priviedla do varu.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridala som kuracie stehná, ktoré som2 hodiny predtým riadne nasolila.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som sladkú mletú červenú papriku, čerstvo mleté čierne korenie, dosolila a premiešala.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Plameň som stiahla na minimum, prikryté pokrievkou som pomaly dusila asi 40 minút.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Stehná som vybrala, dala do pekáčika, posypala som ich rímskou rascou, preliala olejom, vložila som ich piecť do trúby.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pomaranč som vyfiletovala a pokrájala som ho na kúsky.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Do šťavy po dusení kuracích stehien som pridala scedené hrozienka, nastrúhanú pomarančovú kôru a kúsky pomaranča. Nechala som celé prevrieť spolu ešte 5 minút.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Stehná som piekla pri teplote 180 stupňov asi 30 minút /čas závisí od trúby/.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na tanier som položila upečené kuracie stehno, podliala šťavou z dusenia, podávala som s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom a s plátkom pomaranča. Šťavička má úžasnú chuť vína, pomarančovej šťavy, pomarančovej kôry, výborne harmonizuje s chuťou hrozienok, zeleninky a použitých korenín a vynikajúco ladí s takto pripravenými kuracími stehienkami. Vyskúšajte a presvedčte sa, nebudete ľutovať. Dobrú chuť prajem.

    Kuriatko z Jaffa (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

bobana999
waaau..to môže byť zaujímavé,ja mám strašne rada mäso s ovocím..určite vyskúšam
babidka
Receptov na kuracinku nie je nikdy dost :-) Ale tento je naozaj velmi dobry a nenarocny - urcite nam bude chutit . Tesim sa !
martamm
Nooooo, to bude delikatesa, cize musime vyskusat Tvoj receptik...
redakcia
Komentár od @pusta : ďakujem za pekné komentáre. ak vyskúšate tento recept, prosím dajte vedieť, ako chutilo.
janger
Vyborny fotopostup. Kuriatko vyzera fantasticky, chrumkavo...
laali
Vyzera fantasticky, už teším, keď si ho urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia