Foto: kaschmere
Veľmi jednoduchý a rýchly dezert pre tých čo neradi pečú alebo vyrábajú cesto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z tortíl si pomocou pohára vykrojíme krúžky.
-
2
Do menšieho hrnca si dáme roztopiť maslo, pridáme jablká, 2 PL hnedého cukru a 1 KL škorice. Prilejeme trochu vody a povaríme asi 4 minúty. Pridáme lyžicku kukuričného škrobu rozrobeného v troške vody a varíme pri stálom miešaní až kým nám šťava nezhustne.
-
3
V miske si zmiešame cukor s mletou škoricou (ja som primiešala aj trochu práškového aby sa ho viac nalepilo na tacos).
-
4
Každý tortilový krúžok prehneme na pol. Na panvici si rozohrejeme olej a vyprážame najprv hranu kde je krúžok prehnutý.
-
5
Opražíme z jednej strany (5 sekúnd)...
-
6
...a z druhej strany (5 sekúnd).
-
7
Keď máme obidve strany opražené, vyberieme tacos do misky s cukrom a škoricou a obalíme v zmesy z každej strany.
-
8
Je dôležité aby nám pri chladnutí zostali prehnuté a tak si udržali tvar.
-
9
Hotové tacos môžeme naplniť jablkovou zmesou a ozdobiť šľahačkou a karamelovou polevou podľa chuti.
Mne príde viac pracné robiť cesto od základu. Takto z hotovej tortily raz dva vyrežem a vyprážanie sú naozaj sekundy lebo to veľmi rýchlo môže prihorieť. Jedine že sa musia robiť po jednej.
kukulienka71 Určite, nič nie je nemožné. Aj z celej tortily spraviť :-))))
@kaschmere , mne sa tie malé veľmi páčia, sú také elegantné a dobre vyzerajú na tanieri. Len som si to zjednodušila(=som lenivejšia) a nevedela som čo s odrezkami. Tak či tak, sú vynikajúce. Ďakujem ešte raz.