
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...

Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Bravčový Eintopf s ryžou, alias biacovský kotlet
Určite aj Vás mamky a zvlášť babičky poúčali, že na Nový rok sa nesmie variť a...

Zemiakovo-hubový šalát
Tento šalat som davnejsie nasla na nete a kedze bol velmi chutny, tak sa u nas...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Bravčový guláš na červenom víne
Rozmýšľate, čo variť počas chladných, zimných dní? Najlepšie vás zahreje a povzbudí domáci bravčový guláš na koreňovej zelenine a kvalitnom červenom víne...

Panang curry z tekvice hokkaido, batatov a zo žltej cukety
Hrejivé a pikantné thajské curry s kokosovým mliekom.

Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...

Chrumkavé kura zo zeleninou
často robievam takto kura , niekedy dám čerstvú zeleninu a mrazenú obmieňam ...

Zeytinyağlı bamya yemeği (Dusená okra s cícerom a paradajkami)
Samozrejme najlepšie je použiť čerstvú zeleninu, ja som sa potrebovala "zbaviť" zásob, tak som použila...

Cestoviny à la Multicooker
dostala som darček na narodeninky tak prečo ho nevyskúšať :)

Bravčovina na čerstvých šampiňónoch
S varenými zemiakmi a domácim jablkovým kompótom to bol výborný obed.

Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...

Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....

Sladko-pikantné červené karí
Mám vo veľkej obľube červené karí, tak s ním často experimentujem. Takto som zaimprovizovala včera....

Ratatouille s lososom
Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a...

Hovädzie v červenej omáčke
Maso pokrajam na 1 cm hrube rezne, kt. nasolime, okorenime a obalime zlahka...

Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...

Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...

Kuracie prsia na smotane
Kuracie prsia si umyjeme a prekrojíme na polovicu. Prsia si jemne osolíme. Nachystáme si misku...

Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...

Rýchle chutné bravčové mäsko
Takto som pripravovala mäsko pomocníkom pri stavbe domu, ked som prišla z práce o 16hod...

Rolka z bravčového boku plnená červenou kapustou
Keď som nedávno sem dával rolku z bravčového boku, tak vtedy som odrezal dva pláty ...

Strukovinové rizoto s tekvicou
Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu...

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann
Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

Mrkva ako mäso
Mrkvu očistime, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu a krátko...

Paprikášky
Neviem, či toto jednoduché jedlo poznáte. Je to vlastne jedlo zo zemiakov a klobásy....

Kabak tatlısı
Kedže je čas tekvíc na pečenie, vám ponúkam jeden velmi jenoduchy a skvelý sladučký desertík, ktorý sa...