Quinoa ako plnka v šampiňónoch fotorecept
Foto: kukulienka71
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Quinou mám teraz takúto peknú melírovanú. V sitku som ju preliala horúcou vodou a potom dala variť do osolenej vody. Tú priebežne radšej prilievam, aby som ju nemusela po uvarení zlievať. Počas cca 15 minútového varu ju ochutím aj citrónovou šťavou.
-
2
Tu sú tiež ostatné suroviny, ktoré som použila: hrozienka som namočila do horúcej vody, špenát prepláchla, orechy posekala, šampiňóny zbavila nožičky a vnútro opatrne vydlabala, len tak mierne.
-
3
šalotku som pokrájanú nadrobno opražila na lyžičke oleja a kúsku masla, keď chytala farbu, pridala som hubovú dužinu a dve minútky podusila. Osolila a okorenila som to mletou rascou.
-
4
Vydlabané klobúčiky som zvonka okúpala v oleji a naložila do zapekacej misky.
-
5
Zostavila som plnku: quinoa, opečená šalotka s dužinou, scedené hrozienka a posekané orechy, nakrájané špenátové listy a vajce.
-
6
Použila som aj strúhaný syr. Nabudúce ho dám radšej na vrch každej naplnenej huby, aby sa quinoa nevysušila. Niektoré vrchné zrnká boli tvrdšie.
-
7
Rúru som zapla na 200°C kým som plnila šampiňóny. Zvyšok plnky som dala len tak do boku misky. Trocha oleja mi ostalo aj na pokvapkanie plnky. Huby sa piekli 22 minút.
-
8
To som už do surovín nepísala, ale pripravila som zatiaľ jednoduchú syrovú omáčku: v 125ml sladkej smotany som nechala roztopiť 40g strúhaného syra. Chuť bola intenzívna, omáčku som zahustila rohlíkom namočeným vo vode. Stačila mi z neho štvrtina, prepasírovala som ju cez redšie sitko do horúcej omáčky.
-
9
na doladenie chuti som pridala strúhaný muškátový oriešok
-
10
ešte raz som omáčku precedila, teraz už cez hustejšie sitko a bola som spokojná. Žiadnu inú prílohu som nerobila, ale kto je viac hladný, urobí si ešte nejaké varené zemiaky povedzme.
-
11
Tieto plnené šampiňóny sa hodia ako teplé predjedlo, malé pohostenie, a či ľahký obed aj bez omáčky.
5*
uspech zaruceny