Foto: pupava
Milujem cícer v každej jeho podobe, dajú sa s ním robiť fakt zázraky a jedlo z neho je vždy nadmieru chutné.
Postup
-
1
Cícer si umyjeme a necháme ho namočený (na noc, na cca 12 hodín). Dá sa použiť aj konzervový, ale nie je taký dobrý. Precedíme ho, dáme do hrnca, pridáme k nemu vodu a necháme variť.
- 2
Pór umyjeme, nakrájame a na troche olivového oleja podusíme. Podľa chuti dosolíme. Pridáme pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme chvíľu variť.
- 3
Keď máme cícer hotový, cca polovicu z neho si dáme do zvlášť misky a necháme bokom. Do polovice, ktorú máme stále v hrnci pridáme uvarený pór a všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby pridáme vodu. Pridáme mletú sladkú papriku, podľa chuti pridáme soľ a korenie. Na záver pridáme do polievky cícer ktorý sme si odložili bokom. Podávame s krutónmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem :)
dakujem :)