
Gorgonzolové pesto s rukolou
V mažiari utlčieme šalotku s troškou hrubej soli. Postupne pridáme orechy, rukolu, syr a...

Sezamové žemličky
Naše obľúbené a zdravé, ideálne na oslavu namiesta chleba alebo len tak k syru a šunke....

Ovocné tyčinky nepečené
Marhule, slivky, višne a marcipán nakrájame nadrobno. Všetko nasypeme do misy a prelejeme rumom, necháme odležať 30...

Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...

Škoricové fašírky v rajčinovej omáčke
Hovädzie mäso, parmezán, vajce, strúhanku, pretlacený cesnak, sol, cierne korenie a...

Karfiolová polievka s morčacím vývarom
Polievky sú moja chvála i slabina. Hovädziu ma moje dve dobré víly naučili ako prvú....

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

Ostré mäso na hriankach
Rýchlo hotové a návšteva bude nadšená. Radosť urobí aj vám na večeru, pokiaľ máte radi...

Jemná sardelová omáčka
Najprv si pripravíme sardelové maslo: sardely zbavíme chrbtice a jemne nožom vymiešame s 20 g masla...

Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...

Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...

Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...

Jabĺčka v alobale
Zvrchu jablka vyrežeme jadrá, jablko priečne asi na 2 mm narežeme, až nepraskne šupka v alobale. Do...

Svíčkové řezy se šunkou a vejcem
Předem se omlouvám, ale tento recept bude bez fotografií. Dávám jej sem jen proto abych...

Hrášková polievka zo Stredozemia
Trochu iný "šmrnc" :-) Dúfam, že aj vy si obľúbite túto polievku, tak ako aj...

Ostrá omeleta
Vajcia osolíme a okoreníme, pridáme pikantnú vegetu a dobre premiešame. Na horúcom oleji krátko opečieme...

Mäsové knedličky s píniovými orieškami
Teľacie mäso zomelieme. Pridáme soľ, korenie, brandy, petržlenovú vňať, šalviu a cesnak....

Vajcia s dusenou zeleninou
Najemno nasekanú cibuľu a na prúžky pokrájanú zelenú papriku zľahka osmažíme na oleji. Pridáme štvrtiny paradajok, ...

Jablkovo-hroznový závin
Jeden z ďalších rýchlych dezertov, ktoré sú v našej rodine obľúbené. Stačí len zapnúť fantáziu...

Diplomatické taštičky
Postup prípravy je v podstate porovnatelný s tým, ako ho používal šefkuchar slov. velvyslanectva v nemenovanom...

Fazuľový závin
Z múky, oleja, soli, octu a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré necháme v...

Fit makovo-višňové muffiny
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, med, mletý mak a všetko dobre vymiešame. Nakoniec...

Srdiečková pizza s hráškom a figami
Inšpirácia na valentínsku večeru od víťazky televíznej šou Pečie celé Slovensko, Timi Strnálovej.

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...

Vianočný kapor na šampiňónoch
Kapra umyjeme, rozdelíme na porcie, osolíme a polejeme citrónovou šťavou. Potrieme ho grilovacím korením...

Baguets el forn amb el tomata
V preklade zapekané bagetky s proscuittom a paradajkou. Toto katalánske jedlo jedia Katalánci ako predjedlo alebo...