![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkový krehký koláč
Rýchla príprava, dostupné suroviny... pár argumentov, ktoré mám v kuchyni rada :-)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karfiolové ružičky plnené jaternicou
Možno si poviete, uletený recept, ale táto kombinácia nemala chybu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaky zapečené s hráškom
Pekáč vymastíme tukom, vyložíme osolenými plátkami uvarených zemiakov, ktoré posypeme 2 varenými posekanými vajcami, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka pre oči
Recept mám už dávno z nejakej súťaže vo varení. Všetci doma milujú túto krémovú polievku.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca tatárska omáčka
Chutná príloha k pečeným aj vyprážaným jedlám, to je fajnová „tatárka“. Nájdite si čas a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medové trubičky s čokoládovou plnkou
Určite potešia tých, ktorí majú radi medové zákusky... Takéto boli na sviatky u nás.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce slané karamelové cukríky
Pamätáte si na chuť karamelových cukríkov z detstva? Moje domáce slané karamelky sú vyrobené podľa vynikajúcej receptúry a vložila som do nich tie najlepšie suroviny....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik pečený s mladou fazuľou a krúpami
Je to niečo ako šolet, len s králikom. Je to jedlo z jedného hrnca.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiaková tortila so špenátom
Jednoduché na přípravu. Ingredience mám skoro vždy doma až na ten baby špenát.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce kysnuté rožky na hotdogy
Rožky sú najlepšie ešte teplé, no vláčne vydržia aj do druhého dňa. Môžete ich bez problémov zmraziť a použiť neskôr....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žemľová polievka
Táto polievka je asi z roku 1900, už ani neviem kde som ju vyhrabala. Napriek...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pomarančové palacinky
Do misy dáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko. Nakoniec pridáme vajce. Cesto musí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicový šalát
Tekvica je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá použiť nielen ako chutný hlavný chod rôzneho druhu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fit makovo-višňové muffiny
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme vajcia, med, mletý mak a všetko dobre vymiešame. Nakoniec...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zeleninový šalát s olejom z tekvicových semienok
Tento šalát je svieži a najviac sa hodí do dllhých letných večerov pri gitare
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šmakovná nátierka 1. máju
Do nátierky som použila kozí syr, ktorý bol vyrobený z mlieka, ktoré dali kozičky pasúce...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čokoládové pokušenie
Aztécky kráľ Montezuma považoval kakao za vzácnejšie než zlato. Podľa jeho meradla majú teda tieto čokoládové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s Alfredo omáčkou a krevetami po mojom
Náhodou som naďabil na nové talianske cestoviny (vraj je ich vyše 700 druhov) s pomenovaním „gigli“....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škoricové osie hniezda bez lepku
Osie hniezda sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. My máme pre vás dnes recept na tie asi najklasickejšie - škoricové s polevou....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlodnik rajský dle Andrzejka – Chłodnik pomidorowy według Andrzejka
Spařím rajčata, oloupu, pokrájím na do úst přiměřené kousky, přidám pokrájenou mladou cibulku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľový cheesecake
Je čas dozrievania marhúľ. Upečte si skvelý marhuľový cheesecake podľa môjho receptu.