Teľacie guľky s bryndzou a so slaninkou

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 22. septembra 2015
Teľacie guľky s bryndzou a so slaninkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
200 ml
100 g
30 g
100 g




Postup

  1. 1

    Teľacie mäso pomelieme a zamiešame s postrúhanými zemiakmi, vajíčkom a tymianom. Pridáme cesnak, soľ a korenie.

  2. 2

    Z hotovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré pečieme v rúre pri 170 °C asi 15 minút. Z mlieka a bryndze pripravíme krupicovú kašu.

  3. 3

    Slaninové plátky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia