Teľacie guľky s bryndzou a so slaninkou
Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 22. septembra 2015
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant v Bánovciach nad Bebravou, 22. septembra 2015
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie mäso pomelieme a zamiešame s postrúhanými zemiakmi, vajíčkom a tymianom. Pridáme cesnak, soľ a korenie.
- 2
Z hotovej zmesi tvarujeme guľky, ktoré pečieme v rúre pri 170 °C asi 15 minút. Z mlieka a bryndze pripravíme krupicovú kašu.
- 3
Slaninové plátky pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu