Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ošistené zemiaky uvaríme vo vode.Necháme ich variť kím nebudú úplne mäkké.
- 2
Ked sa uvaria zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
- 3
Ked budú studené nastrúhame ich a na pracovnej doske ich zmiešame s múkou,vajíčkom a štipkou soli (1čl.).Vypracujeme hladké cesto.
- 4
Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme 1cm hrubý pásik. Príborovým nožíkom nakrájame pásik na 2cm dlhé šuľky.
- 5
Vo veľkom hrci zohrejeme vodu s 1čl soli a 1PL oleja. Šuľky nahádžeme do vody a ked vyplávajú na povrch vyberieme ich.Nepreplachujeme ich vodou.
- 6
Šúľance dáme do hrca (misky) a polejeme ich rozpusteným maslom a opraženou strúhankou s cukrom.Prajem dobrú chuť :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu