Foto: glosterka
Recept na 500 g chlebík. Vlastný nápad.
120 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
180 ml |
|
1,5 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
200 g |
|
2-3 PL |
|
1 hrsť, jemné |
|
na doplnenie hmotnosti |
|
1/2 KL, sušené |
|
Postup
-
1
Do pekárničky dáme vlažnú vodu, olej, soľ, cukor a rascu.
- 2
Na váhe si odvážime najskôr hladkú chlebovú múku, na ňu vsypeme gramamovú múku, jemné ovsené vločky a potom dosypeme zvyšok chlebovej múky tak, aby všetky suroviny ukazovali hmotnosť 300 g. Múku preosejeme, dáme do pekárničky k tekutému základu a na vrch dáme ešte sušené droždie.
- 3
Pekárničku chleba zapneme, navolíme program 5, hmotnosť 500 g a vypečenie kôrky podľa želania. Tento program na mojej Moulinexke trvá cca 2:25. Po dokončení programu = po upečení necháme chlebík uchovaný ešte hodinu v teple. Po úplnom dokončení chlebík vytiahneme a dáme vychladnúť na mriežku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu