
Slezinová polievka
Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...

Givec
Toto jedlo mam velmin rada a casto ho robim hlavne v lete ala da sa jest hocikedy...

Tourin (francúzska cesnaková polievka)
Francúzska cesnaková polievka. Receptov je viac a rôznia sa v detailoch (v recepte na ne zväčša upozorním). Všetky majú spoločné to, že je rýchla a jednoduchá....

Ryba v šafráne
Tento recept som si jednoducho vymyslela :-). Nevedela som, čo budem variť, ale chcela...

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

Slané zajačiky
Nie každý je na sladké a radšej chrúmajú slané chuťovky a drobné pečivo....

Vaječný bochník s hubami a so syrom
Do mlieka rozmiešame 8 rozhabarkovaných vajec a dáme ich variť. Po zrazení vajec pridáme nadrobno nakrájané huby,...

Čertovská omeleta
Na oleji urestujeme kolieska klobásy, pridáme nakrájané feferónky, kapie a premiešame. Túto zmes zalejeme vajcami...

Nepečený smotanový dezert
V lete sa hodia rýchlovky v podobe smotanových a jogurtových dezertov s ovocím.

Pečená treska s vanilkovým pyré a baby karotkou
Tresku opracujeme, nakrájame na porcie, osolíme a opečieme z jednej strany do hotova. Zemiaky...

Letná stredomorská kreácia
Tento recept je určený hlavne pre zdravie, jedlo je ľahké a dobre padne ...

Kuracina univerzity tretieho veku na nedeľu
Kuracie mäso je v súčasnosti ľahko dostupné, pripravuje sa na mnoho spôsobov a hlavne je ľahko stráviteľné....

Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

Horárova dvojdňová šošovica
Čo dom, záhrada a hora dala... :-) A prečo dvojdňová? Lebo chutí na druhý deň inak....

Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

Papriková raňajková panvica LG
Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí...

Veľkonočné medovníčkové vajíčka
Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

Fazuľa od maminky
Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte

Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...

Ovocné sushi maky
Ryžu si premiejeme pod tečucou vodou . Dame do hrnca spolu z mliekom a smotanou , ...

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

„Zebra koláč“ z maslových sušienok
V jednom hrnci necháme zohriať mlieko a doň vsypeme cukor. Necháme ho roztopiť za občasného miešania...

Jablkové mafiny s lieskovými orieškami
Sladké a jednoduché potešenie z jabĺčok vylepšené orieškami.
Falošné moravské koláče bez lepku
Moravské koláče milujeme. Sú mäkučké, voňavé, chutia božsky a dajú sa pripraviť s plnkami z našich národných pokladov - makovou, tvarohovou a orechovou....
Držkové fašírky s novými zemiakmi
Máte radi držky? Potom určite musíte vyskúšať tento recept.

Kanapka s teplým zeleninovým tartarom a kúskami kačacieho stehna
Na masle opečieme nakrájanú zmes zeleniny a necháme restovať do polomäkka. Dochutíme soľou a korením...

Štafetková roláda
Pôvodne sa z ingrediencií uvedených v recepte pripravujú štafetky. Ja som si trochu uľahčila postup prípravy, ...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...