Marinované bažantie medailóniky
Július Dózsa
kuchár hotela Zátoka v Senci, 12. júla 2015
kuchár hotela Zátoka v Senci, 12. júla 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bažantie prsia nakrájame na medailóniky. Z cukru, sójovej omáčky, papriky, oleja a korenia na divinu pripravíme marinádu. Mäso marinujeme minimálne 2 hodiny v chladničke.
- 2
Marinované mäso opečieme na oleji z oboch strán. Mäso môžeme opiecť aj na grilovacej panvici.
- 3
Keď je mäso opečené, vyberieme ho a do zvyšného výpeku pridáme bylinky a chvíľu restujeme. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť marinádou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu