Drobné pečivo
Drobné pečivo

Mandľové podkovičky

lemonova - fotkalemonova, 26. decembra 2021
Mandľové podkovičky
Foto: lemonova

Poznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni príprav na Vianoce, ktoré zas utiekli ako Zobraziť celý popisPoznáte to: dlho dlho po sviatkoch ešte vyjedáte suché pečivo a s nostalgiou spomínate na dlhé dni príprav na Vianoce, ktoré zas utiekli ako nič :-) Ale tie labky, medovníky a vanilkové rožky sú skrátka stále skvelé :-) Ja som opäť dlho hľadala recept, ktorý by sadol mojim chuťovým bunkám na 100 % a našla som ho! Tieto mandľové podkovičky majú skvelý pomer chutí, len sa pri nich trošičku zapotíte, lebo sú tak krehké, že budete mať čo robiť, aby sa vám nepolámali cestou z plechu. Ale stoja za to!

120 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Suroviny

100 g mleté
280 g
50 g
štipka
2 ks
200 g
Na dokončenie:
2 bal.
100 g




Postup

  1. 1

    Z uvedených ingrediencií (okrem tých na dokončenie) vypracujte cesto, ktoré odložíte asi na hodinku do chladu.

  2. 2

    Cesto vyvaľkajte na stredne hrubý plát. Neodporúčam veľmi natenko, lebo cesto je naozaj veľmi krehučké a podkovičky by sa vám mohli lámať. Už pri vykrajovaní treba pracovať opatrne, pretože aj surové cesto má vďaka mandliam menej kompaktnú konzistenciu. Samozrejme vykrajovať môžete, čokoľvek chcete :-)

  3. 3

    Pečte max na 165 °C (moja rúra nie je úplne spoľahlivá, ja som piekla pri 160 a dávala pozor, aby príliš nezhnedli) asi 10 až 12 minút. Nechajte len minimálne vychladnúť a ešte teplé ich obaľujte v zmesi práškového cukru a dvoch vanilkových cukrov. Množstvo práškového cukru je iba môj hrubý odhad. :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Pěkný mandlový receptík, křehké podkovičky. Umím si to představit - se zatajeným dechem, aby se nerozpadly. Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia