Čokoládová torta
Čokoládová torta

Hrnčeková brownie torta s quinoou bez lepku

novalim - fotkanovalim, dnes 16:00. Komerčný recept.
Hrnčeková brownie torta s quinoou bez lepku
Foto: novalim

Dnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa, kakao, kokosový olej a mandle. Zobraziť celý popisDnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa, kakao, kokosový olej a mandle. Ako sladidlo môžete zvoliť med alebo javorový sirup. Je efektná a rýchlo hotová - na polevu stačí jogurt so sladidlom a maliny na ozdobu. Prekvapte svojich priateľov a známych a upečte si túto chutnú a výživnú tortu bez lepku.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka (uvarená)
1/2 hrnčeka (alebo mleté mandle)
1/2 hrnčeka
1/2 ČL
štipka
1/4 hrnčeka (roztopený, bez vône)
1/4 hrnčeka (alebo javorový sirup)
1 ČL
2 ks
1/2 hrnčeka (aspoň 50 %)
Na polevu:
350 g hustý
1 PL
1/2 bal.
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame uvarenú quinou, ryžovú a mandľovú múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a soľ. Pridáme roztopený kokosový olej, tekutý med alebo javorový sirup, vanilkový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre spolu premiešame a nakoniec do cesta zapracujeme aj na drobné kúsky nasekanú čokolády (môžeme si čokoládu aj vopred roztopiť vo vodnom kúpeli).

  2. 2

    Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 180 °C. Na konci urobíme test špajlou. Ak vyjde z cesta von suchá, torta je upečená.

  3. 3

    Na vychladnutú tortu nanesieme jogurtovú polevu, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu s oboma cukrami (cukry môžeme prípadne nahradiť medom alebo javorovým sirupom). Ozdobíme malinami a môžeme posypať ešte postrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia