Hrnčeková brownie torta s quinoou bez lepku
Foto: novalim
Dnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa,
kakao, kokosový olej a mandle. Zobraziť celý popisDnes máme pre vás maškrtu, pri konzumácii ktorej nemusíte mať veľké výčitky. Obsahuje totiž výživné suroviny ako quinoa,
kakao, kokosový olej a mandle. Ako sladidlo môžete zvoliť med alebo javorový sirup. Je efektná a rýchlo hotová - na polevu stačí
jogurt so sladidlom a maliny na ozdobu. Prekvapte svojich priateľov a známych a upečte si túto chutnú a výživnú tortu bez
lepku.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka (uvarená) |
|
1/2 hrnčeka (alebo mleté mandle) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
1/4 hrnčeka (roztopený, bez vône) |
|
1/4 hrnčeka (alebo javorový sirup) |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka (aspoň 50 %) |
|
Na polevu: | |
350 g hustý |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame uvarenú quinou, ryžovú a mandľovú múku, kakaový prášok, kypriaci prášok a soľ. Pridáme roztopený kokosový olej, tekutý med alebo javorový sirup, vanilkový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre spolu premiešame a nakoniec do cesta zapracujeme aj na drobné kúsky nasekanú čokolády (môžeme si čokoládu aj vopred roztopiť vo vodnom kúpeli).
- 2
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri 180 °C. Na konci urobíme test špajlou. Ak vyjde z cesta von suchá, torta je upečená.
- 3
Na vychladnutú tortu nanesieme jogurtovú polevu, ktorú sme si pripravili zmiešaním jogurtu s oboma cukrami (cukry môžeme prípadne nahradiť medom alebo javorovým sirupom). Ozdobíme malinami a môžeme posypať ešte postrúhanou čokoládou.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu