Veľkonočné minibábovky

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. apríla 2023
Veľkonočné minibábovky
Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
100 g
2 PL
1 ks (bio)
180 g
1/2 bal.
120 g (33 %)
 na vymastenie
 na vysypanie
Poleva:




Postup

  1. 1

    Formu na mini bábovky vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia s cukrom dáme do misy a krátko ručným šľahačom vyšľaháme, aby sa obe suroviny prepojili. Pridáme olej, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame.

  2. 2

    Múku a prášok do pečiva preosejeme do druhej misy. Potom ju striedavo so smotanou pridávame a vmiešavame do vaječnej hmoty. Cesto má mať konzistenciu liateho bábovkového cesta.

  3. 3

    Cesto vylejeme do formy na malé bábovky. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené mini bábovky necháme úplne vychladnúť. Potom ich polejeme polevou a posypeme cukrovými perličkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia