Veľkonočné minibábovky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 10. apríla 2023
mesačník Varecha, 10. apríla 2023

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Formu na mini bábovky vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia s cukrom dáme do misy a krátko ručným šľahačom vyšľaháme, aby sa obe suroviny prepojili. Pridáme olej, nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame.
- 2
Múku a prášok do pečiva preosejeme do druhej misy. Potom ju striedavo so smotanou pridávame a vmiešavame do vaječnej hmoty. Cesto má mať konzistenciu liateho bábovkového cesta.
- 3
Cesto vylejeme do formy na malé bábovky. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 25 minút. Upečené mini bábovky necháme úplne vychladnúť. Potom ich polejeme polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu