Opité crème brûlée z bielej čokolády
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zvaríme smotanu, necháme v nej rozpustiť bielu čokoládu. Schladíme a pridáme likér a žĺtky.
- 2
Zmes nalejeme do keramických nádobiek, vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri 90 °C asi 40 minút.
- 3
Crème brûlée musí byť stuhnuté. Necháme ho teda vychladiť, posypeme hnedým cukrom a pod grilom zapečieme, aby cukor skaramelizoval.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu