Opité crème brûlée z bielej čokolády

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen olympijského tímu Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, 21. apríla 2013
Opité crème brûlée z bielej čokolády
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 ml
100 g
6 ks
40 ml
 na zapečenie




Postup

  1. 1

    Zvaríme smotanu, necháme v nej rozpustiť bielu čokoládu. Schladíme a pridáme likér a žĺtky.

  2. 2

    Zmes nalejeme do keramických nádobiek, vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri 90 °C asi 40 minút.

  3. 3

    Crème brûlée musí byť stuhnuté. Necháme ho teda vychladiť, posypeme hnedým cukrom a pod grilom zapečieme, aby cukor skaramelizoval.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia