Fig cube

douglas - fotkadouglas, 27. februára 2014
Fig cube
Foto: douglas

Tento rcp je vhodný pro tých, ktorý nemusia príliš presladené zákusky a sú milovníci sušených fíkov a lieskových orieškov...

25
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

100 ml
10 dkg
5 dkg
15 dkg
10 dkg
5 dkg nasekané a opražené
7,5 dkg
4 ks
1 ks
 na vymazanie plechun a potieraniu




Postup

  1. 1

    Do panve nalejeme nealko pivo a privedieme k varu. Do misy z varného skla dáme figy a sultánky a zalejeme ich vriacim pivom. Prikryjeme a necháme cca 30 minút. Predhrejeme trúbu na 200°C. Nasucho opražíme lieskové oriešky, zabere to asi 5 minút času. Zmeníme teplotu trúby z 200 na 160°C. Vymažeme pečiaci plech velikosti 30x20cm a vyložíme ho pečiacim papierom.

  2. 2

    Z misy vyberieme niekoľko kúskov nasiaknutého ovocia, ktoré necháme v celku, ostatné ponorným mixérom umixujeme na pyré. Vo väčšej miske dobre a dohladka vymiešame maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme vajíčka a vmiešame ovocné pyré. Opražené lieskové oriešky nahrubo nasekáme a zamiešame do koláča společne s ponechanými celými kúskami ovocia. Prosejeme múku s práškom na pečenie a pridáme k vymiešanej hmote a dobre spolu zamiešame. Cesto vylejme na pripravený plech a pečieme cca 25 minút, pokiaľ nám okraje nezhnednú.​ Koláč necháme vychladnút, krájame na malé kostičky a servírujeme.

  3. 3

    Rcp k nahliadnutiu aj na http://stillerrita.wix.com/saint-rita-of-cascia#!fig-cube-santa-rita/cpd Vďaka za nahliadnutie recepisu a prípadné laskavé komentáre. :)

Diskusia k receptu

douglas
Súhlas, figy sú veľmi chutné a vynikajúce ovocie. Ja dávam prednosť čersvým. Díky @eraserhead za link na rýchlu Raw mňamku...podľa mňa je OK :).
babidka
Recept sa mi paci :-) Susene figy aj hrozienka su vsak dost sladke , mozno keby som trochu ubrala z toho cukru ...? @douglas a neskusala si tie kocky urobit z cerstvych fig ?
douglas
@babidka - ďakujem za komentár... nám doma koláčik nepríde sladký, aj keď figy a sultánky sú sladučké, proto by som množstvo cukru v rcp neuberala. Z čerstvých fíg som neskúšala, ale asi by to chuťovo bolo odlišné...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia