Vianočné pečivo - plnené trubičky
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V robote na nižšiu rýchlosť som vypracovala cesto. Zabalila som ho do fólie a nechala cez noc v chladničke. Ak chcete aj kakaové, kľudne rozdeľte cesto na polovicu a do jednej zapracujte kakao, ešte pred vložením do chladničky samozrejme. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0, 5 cm. Potom ho nakrájam na pásy široké podľa toho, aké dlhé chcem trubičky mať. Každý pás postupne natáčam na kovové trubičky, natočím na kovovú trubičku, koniec odrežem nožíkom a trocha stlačím oba konce k sebe. A pokračujem ďalej, až spracujem celý pás a idem na ďalší pás. Cesto na trubičke nesmie byť veľmi natesno, no ani voľné.
- 2
Trubičky pokladiem na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem na 180 °C cca 15 minút. Sledujeme, trubičky by mali byť bledé. Ihneď po upečení ich opatrne stiahnite z kovových trubičiek. Pozor, použite utierku alebo rukavicu. Trubičky necháme úplne vychladnúť.
- 3
Príprava krému. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme po častiach čokoládu, rum a zamiešame do krému.
- 4
Krém za pomoci cukrárskeho vrecka s ozdobou špičkou naplníme do trubičiek.
Tiež trubičky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Nie, ešte nepečiem, až od Mikuláša začínam. Toto je minuloročné na inšpiráciu.