Slivkové knedle

redakcia - fotkaredakcia, 4. novembra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 KL
200-250 g




Postup

  1. 1

    Uvarené, olúpané a prelisované zemiaky premiešame najprv s vajcom, potom s trochou husacej masti. Potom pridáme múku a vypracujeme vláčne, nie príliš mäkké cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 mm, nakrájame ho na rovnaké štvorce a na každú položíme slivku. Cesto uzavrieme a pomúčenou dlaňou zaguľatíme.

  3. 3

    Knedle uvaríme vo vriacej vode, potom ich obalíme v strúhanke alebo maku a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia