
Slowokčina
Názov som vymyslel podľa toho, že sú použité naše, slovenské potraviny a dochucovadlá, jedlo je pripravované vo...

Syrová krémová polievka
Ak ste milovníkom hustých, krémových polievok s chrumkavým opraženým chlebíkom a dokonca polievku zvládne aj...

Mocca krém
V hrnci privedieme smotanu takmer k bodu varu a stiahneme zo sporáka. Rozmiešame v nej rozdrobenú čokoládu,...

Závitky starého Cibuliara
Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale...

Rýchle bryndzové pirohy
Dnešné gazdinky chcú mať rýchlo navarené, tak ponúkam recept pre milovníkov bryndzových pirohov, ktorí nemajú...

Maslo zo sušených paradajok
Sušené paradajky si namočte do olivového oleja (aspoň na pár hodín, aby zmäkli), alebo ak...

Hubová vianočná polievka
Huby opláchneme, zalejeme vodou, pridáme cibuľu, osolíme a dáme variť. Varíme domäkka...

Krevety v aspiku
Krevety bez hlavy s pancierom olúpeme a krátko povaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový...

Ôhaza podľa Palušky
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

Zubáč so šošovicovým šalátom
Šošovicový šalát: Na panvičke opečieme slaninu, pridáme uvarenú šošovicu, mladú cibuľku, cesnak a kyslé...

Králičie stehná s omáčkou z čiernych ríbezlí a tekvicou
Sem tam vybočím zo spoločensky zaužívaného „gastroalgoritmu“ a v kuchyni do finálneho diela skombinujem aj suroviny oku,...

Jablkové sušienky
Vajcia a kryštálový cukor vyšľaháme mixérom do penista. Pridáme zmäknuté maslo a zľahka ho primiešame....

Bezlepkové mini focaccie s olivami a so syrom feta
Pripomeňte si leto aj na jeseň. Taliansky slaný osúch zvaný focaccia sme prerobili do bezlepkových mini...

Letné lečo
Veľmi ľahké a rýchle letné jedlo. Jednoduchá príprava. Množstvo surovín môžete meniť podľa vlastnej chuti,...

Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

Koláč z kompótu
starsi kompót z m. r. vylejeme do misy, rozšlaháme, pridáme ostatne suroviny a pečieme

Brokolicovo karfiolový krém s mozzarellou
... ostala mi brokolica a karfiol, tak som trošku improvizoval...

Varený jahňací jazyk s jablkovým chrenom a horčicou
Jahňací jazyk umyjeme a osušíme. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s cibuľou a uvaríme do...

Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....

Štajerské Bandnudeln s tekvicovou omáčkou
Cibuľu orestujeme do zlatista, zalejeme bielym vínom, zredukujeme (necháme varom zmenšiť objem), pridáme nakrájanú...

Kuracie prsia s ovocím a zeleninou
Otvoril som mrazničku hneď sa na mňa usmiali kuracie prsia tak šup von. V chladničke som...

Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...

Cestoviny s mangoldom
Mangold je všestranne použiteľná zelenina. Listy môžeme použiť na šaláty, polievky, prílohy, hlavné jedlá....

Palacinkové pokušenie
Mlieko, vajcia, múku, cukor spolu zmixujeme. Pripravíme z toho tradičné palacinky (cca 10...