Koláč „koch“ s ovocnou omáčkou
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 20. januára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Korpus: | |
4 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
500 ml |
|
100 g |
|
1 bal |
|
1 čl |
|
20 g |
|
Omáčka z lesného ovocia: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
20 g |
|
|
|
|
|
Omáčka z kyslej smotany: | |
100 g |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Korpus: Do dvoch misiek oddelíme žĺtky od bielkov. Mixérom šľaháme žĺtky a postupne pridávame cukor, múku, krupicu a kypriaci prášok. V druhej miske našľaháme bielky.
- 2
Do našľahaných bielkov pridáme zmes z prvej misky a pomaly miešame varechou. Do vymasteného pekáča posypaného múkou dáme zmes a pečieme pri 180 °C asi 25 minút. Pred vybratím korpusu z rúry zohrejeme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Keď je korpus hotový a mlieko zohriate, vylejeme mlieko na korpus a necháme vychladnúť v chladničke.
- 3
Omáčka z lesného ovocia: Z cukru si urobíme karamel, zalejeme červeným vínom, pridáme lesné ovocie, škoricu, klinčeky a po zovretí zahustíme solamylom.
- 4
Omáčka z kyslej smotany: Kyslú smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom. Koláč nakrájame a podávame s omáčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu