
Celozrnné palačinky
Rada kombinujem tradičné jedlá so zrnkami a celozrnnými prísadami. Začala som pridávať po lyžičkách, kým...

Moj prvý kváskový chlieb z môjho kvásku
Strašne som si chcela urobiť a vyskúšať si vlastný kvások, z ktorého by som piekla...

Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

Špargľová dobrota
Špargľu očistíme a niekoľko minút povaríme v zeleninovom vývare s maslom. Potom ju opatrne vyberieme a...

Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami
Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice,...

Fazuľovica s posúchom
Zasa síce , , nič nové, , no túto polievočku doma milujeme a s posúchom stačí ako...

Bagety Anisa Bouabsasa
Na webe koluje niekoľko variácií bagiet, ktorých pôvodným autorom je vychýrený parížsky pekár Anis Bouabsas...

Tapenade languedocienne (Languedocká tapenada)
V Languedocu sa táto tapenada robí odjakživa. Všetky suroviny sú miestne, teda čerstvé, a...

Pudingové venčeky
Tento recept je viac-menej experiment s kysnutým cestom, ale chuťovo dobrý.

Cestoviny (pizza)
V podstate nič priebojné, hlad urobí svoje, tak som sa dnes pokúsila spraviť omáčku na...

Grilovaný ananás so škoricou
Ananas si nakrajame na mesiačiky alebo na kolieska. V miske si zmiešame štavu z pol limetky s...

Pudingová ruža s prekvapením
Dnes som si kúpila silikónovú formu v tvare ruží a chcela som ju vyskúšať rozhodla som sa...

Holandská omáčka
Na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku a pripravíme zápražku. Olúpané zemiaky nakrájame na...

Narodeninová bábovka
Máme v rodine dost oslávencov v oktobri-12ocino aj moja dobrá susedka, 13dedko meninky, 14dedko nar. , babka,...

Jednoduchý baklažán
Komerčný recept<br /> Jednoducho pripravený baklažán so syrom a Ajvarom Podravka je ideálne jedlo na voľné dni, ...

Hlivová omáčka s rezancami
Huby očistíme, potom šampiňóny prepolíme, hlivu nadrobno nasekáme a mrkvu nakrájame na malé kocky. V...

Ajmäsové fašírky
Nie, nevymyslela som nové slovo, len nejedávame fašírky, ktoré sú čisto z mäsa...

Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...

Bryndzové kocky so zemiakovo-cibuľkovou plnkou a slaninou
Dostala som od susedky domácu bryndzu a prošuto. hneď som vedela, že bude môj obľúbený...

Praženica s kukuricou a pórom
Pór umyjeme a nakrájame na rezance a spolu s kukuricou zľahka urestujeme na rozohriatom masle.

Linecká klasika (vianočná i veľkonočná)
Pečiem podľa tohto receptu už 9 rokov, osvedčil sa. Pri lineckom je jednoduché pravidlo 1- 2-3,...

Závin rôzných chutí
Inšpirovala som sa z buchtičiek, ktoré boli fantastické, ale pri závine som sa bála že...

Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...

Sýtejší Caesar šalát
Ste milovníci šalátov, ale máte pocit, že Vás nezasýtia? Vyskúšajte tento recept na sýtejší cézar...

Bretónsky Far (pečený pudingový dezert)
Je to náš tradičný a aj najobľúbenejš vianočný dezert - je to šľahaný akoby puding, pečený,...

Jablkové rezy starej mamy
Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva, štipku soli, práškový cukor a postrúhanú kôru z umytého citróna, ...

Zemiaky v kapuste
Do hrnca dáme kapustu, očistené celé zemiaky, zalejeme vodou a prikryté uvaríme. Medzitým si...

Ryžový nákyp s mandarínkami
Formu na nákyp dôkladne vytrieme tukom a vysypeme strúhankou. Ryžu sparíme a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom...