Marinovaná kuracinka fotorecept

elekra - fotkaelekra, 25. marca 2012
Marinovaná kuracinka (fotorecept)
Foto: elekra

Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Zobraziť celý popisMarinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Tu je oprášený postup:

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
35-45 minút
na 210-175 °C

Suroviny

1 kg (stehienka a krídielká)
4-5 strúčikov
príloha:
4-5 ks
šalát:
1/3 ks
1 ks
4-5 ks
4-5 ks




Postup

  1. 1

    Očistím si kuracie krídelká a stehienka, osuším ich a vložím do mikroténového sáčku.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z olivového oleja, sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, mletého čierneho korenia a hrubozrnnej soli spravím marinádu,

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ktorú nalejem do sáčku s pripraveným mäsom.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre premiešam, aby sa marináda dostala na všetky kúsky,

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zaviažem a odložím do chladničky. Ideálne od večera ale stačí aj na 2-3 hoďky.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pre istotu dávam sáčky dva! Po odležaní poukladám marinované mäso na plech aj s marinádou.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjem alobalom a dám piecť na 210°C, neskôr znížim na 175 °C cca 35-45 minút. Počas pečenia skontrolujem a mäso obrátim. Posledných 15 minút pečiem odokryté, aby boli kúsky krásne opečené.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávam s upečenými zemiakmi, tatarkou alebo majonézou a čerstvým šalátom. Šalát som pripravila z nakrájanej jarnej cibuľky, uhorky (jadierka vyrežem, použijem len tvrdú dužinu),

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    redkvičiek a cherry paradajok,

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ochutím hrubozrnnou morskou soľou, olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a troškou balzamikového octu.

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Dobrú chuť!

    Marinovaná kuracinka (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evilauri
Pekny receptik, akurat mi padol vhod. Navarene sice uz mame, len som chcela na vecer este nieco mensie, niaku chutovku len tak na obhryzanie, kedze cakame o chvilu navstevu a bude sa popijat pivko, tak idem ryyyychle marinovat, aj zeleninku na salatik mame,dakujem za dobry typ :-)
evilauri
Ano, podarilo, cesnak a sojova omacka je velmi dobra kombinacia, vsetkym tak chutilo, ze chlebicky a klobaskove jednohubky ostali ohrdnute, tak sme ich mali dnes na ranajky :-))) @elekra , si sikulka!
edimilka
u nás kuracinka na všetky spôsoby ,šikovný receptík vyskušam na nedelu diky mám ho zapísany
edka
milamila
mám veľmi rada kuracinku takýmto spôsobom marinovanú, tá nemá chybu , ako vždy krásne nafotený fotopostup
Elekra, už viackrát som v príspevkoch prosila o recept na zaváranú lúskovú fazuľku ako robíš Ty,ďakujem
elekra
@milamila , prepáč, nepostrehla som Tvoju prosbu o recept na luskovicu. Robím ju veľmi jednoducho, očistím si čerstvé mladé lusky od fúzov, poumývam ju a nakrájam na asi centimetrové kúsky. Naložím ich do umytých pohárikov a zasypem soľou. Do malého pohára pridám jednu zarovnanú polievkovú lyžicu soli a nasekaný kôpor medzi prsty, na veľký pohár dám kopcovitú lyžicu soli a trochu viac kôpru. Zavriem novými viečkami a dám sterilizovať do vodného kúpeľa aspoň na 45 minút od kedy začne voda vrieť. Uvarené vyberiem z hrnca a postavím hore dnom a nechám úplne vychladnúť. Tak sa uistím, že sa viečka prichytili a fazuľka je v poriadku, smelo ju môžeme konzumovať. Takto ju už robím roky.
elekra
A ešte som zabudla, že naložené lusky so soľou a kôprom zalejem studenou vodou až celkom po vrch. Až potom zaviečkujem a varím.
milamila
Veľmi pekne ďakujem, pretože sadíme fazuľku každý rok, dávam predvarenú do mrazáku, ale viac sa mi pozdáva sterilizovaná, už sa teším na leto vyskúšam Tvoj návod. Ešte raz veľmi pekne ďakujem a želám ešte veľa skvelých a chutných receptov.
elekra
@milamila , rado sa stalo, dúfam, že budeš spokojná. Potom daj vedieť ako sa Ti fazuľové lusky podarili. Prajem veľkú úrodu nielen fazuľky ale všetkej zeleniny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia