Foto: elekra
Marinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Zobraziť celý popisMarinádu mám z jednej televíznej relácii o varení vysielanú ešte za starého režimu. Robievala som ju často, nakoniec zostala zabudnutá v zošite Televízne recepty.... Tu je oprášený postup:
porcie
príprava
na 210-175 °C
Suroviny
1 kg (stehienka a krídielká) |
|
|
|
4-5 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
príloha: | |
4-5 ks |
|
šalát: | |
1/3 ks |
|
1 ks |
|
4-5 ks |
|
4-5 ks |
|
|
Postup
-
1
Očistím si kuracie krídelká a stehienka, osuším ich a vložím do mikroténového sáčku.
-
2
Z olivového oleja, sójovej omáčky, pretlačeného cesnaku, mletého čierneho korenia a hrubozrnnej soli spravím marinádu,
-
3
ktorú nalejem do sáčku s pripraveným mäsom.
-
4
Dobre premiešam, aby sa marináda dostala na všetky kúsky,
-
5
zaviažem a odložím do chladničky. Ideálne od večera ale stačí aj na 2-3 hoďky.
-
6
Pre istotu dávam sáčky dva! Po odležaní poukladám marinované mäso na plech aj s marinádou.
-
7
Prikryjem alobalom a dám piecť na 210°C, neskôr znížim na 175 °C cca 35-45 minút. Počas pečenia skontrolujem a mäso obrátim. Posledných 15 minút pečiem odokryté, aby boli kúsky krásne opečené.
-
8
Podávam s upečenými zemiakmi, tatarkou alebo majonézou a čerstvým šalátom. Šalát som pripravila z nakrájanej jarnej cibuľky, uhorky (jadierka vyrežem, použijem len tvrdú dužinu),
-
9
redkvičiek a cherry paradajok,
-
10
ochutím hrubozrnnou morskou soľou, olivovým olejom, čerstvo mletým čiernym korením a troškou balzamikového octu.
-
11
Dobrú chuť!
edka
Elekra, už viackrát som v príspevkoch prosila o recept na zaváranú lúskovú fazuľku ako robíš Ty,ďakujem