Môj cheescake

kattruss - fotkakattruss, 24. júla 2013
Môj cheescake
Foto: kattruss

Viem, že je tu už veľa cheescake-ov, ale zatiaľ ten môj odskúšaný a mnou upravený mi chutí najlepšie :) A taktiež chutí ľuďom, čo Zobraziť celý popisViem, že je tu už veľa cheescake-ov, ale zatiaľ ten môj odskúšaný a mnou upravený mi chutí najlepšie :) A taktiež chutí ľuďom, čo ho ochutnali. A keďže ho stále niekomu posielam, tak som sa rozhodla, že ho dám sem a môže si ho odskúsať ktokoľvek :)

4-8
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Základ chees-u:
200 g
3-5 PL
2-3 PL
Plnka:
250 g
1 PL
1 ks, PL alebo vaječný likér
65 ml
1/2 ks
1 ČL
Niečo navyše:
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Takže na začiatok si pekne podrvíme sušienky. Ja používam z LIDLu "Sondey - Butterkeks classic" v jednom balení máte 2 x 200g. Ja používam len jedno balenie. Robím to v najmenšej forme. Nemám rada, keď je chees veľmi vysoký, takže som si ho upravila podľa seba. Ale ak máte radi veľa veľa chees-u, tak si to dajte ako dvojdávku :)

  2. 2

    Ak máme podrvené sušienky, pridáme rozpustené maslo, tak aby sme mali sušienky jemne mastné /nie veľmi, ale ani málo/.Pridáme cukor, taktiež podľa chuti. Niekto má rád sladké viac, iný menej. Spojené ingrediencie spolu natlačíme do formy vystlanej mastným papierom, resp. papierom na pečenie. Poriadne to zatlačíme a dáme piecť na 10 min pri 180°C.

  3. 3

    Plnku si pripravíme podľa toho, aký vysoký chcete mať koláčik. Keďže ja mam radšej nižší, robím ho z dávky napísanej v ingredienciách. Všetko zmiešame a dáme piecť cca na hodinku, pri teplote 180°C. Záleží od rúry, niekedy stačí aj 45min. Cukor a smotanu dávam tiež podľa chuti a to väčšinou dám viac smotany a menej cukru, tiežb záleží aké ovocie si dáte na koláčik. Ak mám malinky, ktoré su kyslejšie, tak si trošku chees pricukrím :) S malinami mi chutí najviac :))

  4. 4

    Po upečení a vychladnutí dáme koláčik na cca 6 hodín do chladničky. Pred podávaním si ho ozdobíme malinkami. Ja zvyknem malinky povarit s troškou vody, občas pridám trošku cukru a potom si koláčik polejem. Prajem dobrú chuť a dúfam, že Vám môj chees zachutí ♥

Diskusia k receptu

staja
Nazvala by som to skôr smotanový koláč s malinami.
jujoska
preco by sme nemohli povazovat mascarpone za cheese, ze? Ved je tu more receptov na cheesecake z natierkoveho masla, tvarohu a co ja viem coho este
kattruss
:D hej vcera bolo teplo a na hlavnu prisadu som zabudla, ale uz je to dopisane :D:D
vlasatka
@jujoska včera v rcp chýbal ten mascarpone. Rozumej tomu tak, že tam nebol žiaden druh syra. Ale autorka to uviedla na správnu mieru a opravila. Teraz je to OK.
staja
OK, teraz je to už iný koláč, mascarpone tam nebol, len smotana s malinami :)
kattruss
no v tomto teple sa stava vselico :D nastastie vcas sa to opravilo, dufam ze vam zachuti, mne chuti najviac ten ale vzdy je to tak ze si ho kazdy upravi podla seba.... :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia