Zelená misa s kozím syrom
Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 14. júla 2010
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 14. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Polníček a baby špenát zmiešame s trochou rozdrvených vlašských orechov, olivovým olejom a olejom z vlašských orechov. Kozí syr dáme na plech, uložíme naň vlašské orechy, pokvapkáme olivovým olejom a navrch dáme čerstvý tymian.
- 2
Dáme piecť do rúry zohriatej na 180 stupňov asi na šesť minút. Z toastu vykrojíme stred v tvare syra a opečieme ho na grile do zlatista.
- 3
Na tanier rozložíme zmes šalátov, do stredu toast, navrch pečený kozí syr ozdobený čerstvým tymianom a čerstvo namletým čiernym korením.
- 4
NÁŠ TIP: Vlašské orechy sú veľmi bohaté na zdravé tuky, kvalitné proteíny, vitamíny E, B1 a B6, minerály a stopové prvky. Hrsť orechov denne pomáha srdcu i nervovej sústave.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu