Zelená misa s kozím syrom

Peter Zrebný
kuchár reštaurácie La Cultura v Žiline, 14. júla 2010
Zelená misa s kozím syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

250 g
150 g
4 ks
50 g
6 stoniek
0,5 dl
0,2 dl
4 ks




Postup

  1. 1

    Polníček a baby špenát zmiešame s trochou rozdrvených vlašských orechov, olivovým olejom a olejom z vlašských orechov. Kozí syr dáme na plech, uložíme naň vlašské orechy, pokvapkáme olivovým olejom a navrch dáme čerstvý tymian.

  2. 2

    Dáme piecť do rúry zohriatej na 180 stupňov asi na šesť minút. Z toastu vykrojíme stred v tvare syra a opečieme ho na grile do zlatista.

  3. 3

    Na tanier rozložíme zmes šalátov, do stredu toast, navrch pečený kozí syr ozdobený čerstvým tymianom a čerstvo namletým čiernym korením.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Vlašské orechy sú veľmi bohaté na zdravé tuky, kvalitné proteíny, vitamíny E, B1 a B6, minerály a stopové prvky. Hrsť orechov denne pomáha srdcu i nervovej sústave.

Diskusia k receptu

kuchticka
Staci vidiet toto foto a uz viem, ake je to dobre. Mam velmi rada taketo cerstve salaty a rozne bylinky. Preto si vsetko pestujem na mojom zahonku, abych mala vzdy cerstve. Len spanatik sa mi neurodil, iba ten polnicek a bylinky -rozne. Nemate v redakcii recept kde sa da pouzivat Taragon? Mam francusky taragon a neviem do akych pokrmov ho mam pridavat, okrem mojich salatov.
oblizprst
Vyzerá to lákavo, len dúfam, že keď to zjeme, tak sa neskozíme, chichichi...
tinca
kozí syr mám pravidelne od kolegyne a nemá chybu je vynikajúci na všetky spôsoby aj sám len zajedať s rajčinkou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia