Foto: sladkacokolada
Pre moju dcéru
na 240 °C
Suroviny
8 ks celé |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
160 g |
|
20 g |
|
2 PL vlažná |
|
štipka, trocha džemu |
|
na krém: | |
160 g |
|
3 ks celé |
|
1 PL |
|
210 g (Hera) |
|
200 g |
|
na čokoládovú hmotu: | |
100 g (posekaná) |
|
2 pl |
|
3 pl |
|
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si bielka so štipkou soli. Nakoniec pri šľaháme kryštálový cukor. Vymiešame žĺtka s vodou. Tieto dve hmoty spolu zmiešame.
-
2
Všetky sypké suroviny zmiešame spolu a ručne vmiešame do vaječnej hmoty.
-
3
Upečieme plát na veľkom plechu. Po vychladnutí vyrežeme tri kruhy. Od najväčšieho, po najmenší. Kruhy potrieme krémom, môžeme pridať aj džem.
-
4
Pripravíme si krém, skôr ako nám vychladnú pláty:-) Do misy dáme práškový cukor, celé vajcia, kakao a vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a vmiešame maslo, rovnakej teploty.
-
5
Naplnené kruhy spojíme
-
6
Potiahneme poťahovou hmotou, zarovnáme, necháme v chlade stuhnúť.
-
7
Keď je torta stuhnutá, otočíme ju spodkom na vrch. Na vrch do oblúčika navrstvíme zbytky piškótu, ktorý sme nakrájali na malé kúsky a spojili džemom a plnkou. Začneme ozdobovať podľa vlastnej fantázie.
-
8
Keď máme pripravené ozdoby s marcipánu , aj čokohmoty, ktorú som robila podľa @tkatka, začneme ozdobovať vrch torty.
-
9
Tu je môj výsledok..
-
10
ešte jeden...
Ale inak obidvom blahoželám, tortička O.K.