Kukuricové placky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. februára 2014

Včera sme mali na večeru tieto skvelé kukuricové placky..jednoduché,lacné a veľmi chutné..podávala som ich s tatarskou omáčkou,ale dobré sú aj so zakysankou a zeleninovým Zobraziť celý popisVčera sme mali na večeru tieto skvelé kukuricové placky..jednoduché,lacné a veľmi chutné..podávala som ich s tatarskou omáčkou,ale dobré sú aj so zakysankou a zeleninovým šalátom..

10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g alebo hladká
podľa chuti
štipka
1/2 bal.
1 ks celé
1 ks
1 ks
1 PL
1,6 dl
 alebo olej




Postup

  1. 1

    Pripravila som si cesto...do miešacej misy som dala peosiatu hladkú múku, soľ, korenie, prášok do pečiva, vajce, kukuricu,pokrájanú červenú cibuľu...robila som placky už aj s kukuričnou múkou, boli hutnejšie...je na vás, ako vám budú lepšie chuťiť...

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom som pokrájala petržlenovú vňať na drobno a priliala som mlieko...ak sa vám zdá, že cesto je veľmi husté, pridajte kvapku mlieka..záleží od múky...

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    cesto som poriadne premiešala, aby sa prášok do pečiva dostal všade...

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na panvicu som dala masť zmiešanú s olejom a do horúceho tuku som dala za lyžicu cesta a lyžicou namočenou v masti som cesto upravila...robila som ich hrubšie, lebo sú chutnejšie...piekla som ich pod pokrievkou pri zníženom plameni..

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    placky som otočila a dalej piekla pod pokrievkou.. v strede placky, ak sú hrubšie, sa vytvorí kopček, to je dobre, lebo keď sa obrátia, kopček sa zapečie...

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    hotové placky...trošku som sa ponáhľala, nie sú pekne formované, ale za to boli úžasne chutné..

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    prejem vám dobrú chuť..

    Kukuricové placky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

radulienka
Chutné placky, robievam ich aj ja, len namiesto petržlenu dávam koriander, treba vyskúšať...
mariamka
Izabelka mam podobny recept ulozeny a hodnu chvilu sa nan strojim, tieto tvoje ma konecne nakopli, mam doma zopar kukuricozrutov, tak sa im iste zavdacim, placky aj fotky su velmi pekne :)
eviana
@izabella929 , ja kukuricu môžem a v plackatej podobe som ju ešte neskúšala, takže sa mi tento recept veľmi páči, ide do KK... veru neodolala by som :)
kimlo
Izka to je super recept, som totiz zavislak na tatarke, zjedol by som jej za kybel, a som rad ze tieto placky sa k nej hodia... :-)
sracz
Veľmi rozumná kombinácia chutí a pôvabné pozvanie k prestretému stolu, @izabella929 milá! Kukurica v strave blahodárne pôsobí na črevnú klímu! ... aj mne by si sa odvďačila takýmto 5* rcp!
elixir
Izka, dnes som ich spravila, mala som také kukuricové lievančeky z toho :) Pridala som tam i hrášok a trochu tymianu. Ďakujem za chutný recept. :)



mariamka
hadam ides na nejake turnee ?? , myslim ze este budeme pocut :)
elixir
Ideme s milým navštíviť mojich najväčších fanúšikov - rodičov... :)
mariamka
tak si to uzite, prajem obojstrannu radost zo stretnutnutia :)
alex37
pozdávajú sa mi určite prídu na rad :-)
zdenkas
Izabellka dnes boli na večeru a sú výborné . Ďakujem za skvelý receptík. Nabudúce urobím hneď z dvojitej dávky.
katka78
@ Placky sú chuťou veľmi dobré, akurát ich je málo :-) Nabudúce robím z dvojitej dávky. Piekla som ich len na troške oleja, tak vyzerajú tiež skôr ako lievance. Každopádne, ďakujem pekne za recept! :-)


izabella929
@katka78..preto ich máš také tmavé, lebo mali málo tuku...a robila som ich hrubšie, vyzerajú krajšie aj štrukrúra je zaujímavá, keď sa do nich zahryzne...chuťové sú úplne fajn...´dakujem za vyskúšanie receptu aj pekné foto.-)
katka78
Pripomeniem recept aspoň cez komentáre, máme tieto placky radi. Robievam s malými obmenami, ale vždy z dvojitej dávky. Už sme ich mali (akože zdravšie) pečené v rúre, opekané na panvičke, ale vyprážané sú jednoducho naj :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia