
Baklažány na taliansky sposôb
Recept Talianska kuchyna. Talianska kuchyna vyuziva rozne druhy masa, ryb, zeleninu uvarenu na rozne...

Smažené žampiony
Ne že bych si myslel , že neznáte smažené žampiony . Ale možná , že ne všichni...

Cukinové rolky plnené syrom feta na paradajkách
Obľúbené - vhodné ako hlavné jedlo, aj ako predjedlo. Je to jedlo bielkovinového charakteru (podľa...

Stracciatella obláčik /fotorecept/
pôvodne to mal byť koláč, ale nakoľko neuvádzali v recepte veľkosť plechu, urobila som tortu... :)....

Brokolicová polievka - pikantná
Snažím sa zaradiť zdravú brokolicu čo najčastejšie do jedálnička, ale zároveň aby chutila aj tým, ...

Vianočné osie hniezda
Tento koláčik pečie moja 14 ročná dcéra. Sama si ho vymyslela a nám veľmi chutí... pretože vonia...

Syrovo-cesnakové kolieska
Máme radi syr a cesnak, tak prečo neupiecť syrovo-cesnakové kolieska...

Plnená roštenka v trojobale
Rezne z roštenky som marinovala, naplnila cibuľou a chilli papričkami, obalila v trojobale a...

Plnený orechový pletenec
Hebučký, mäkkulinký, rozplývajúci sa na jazyku... čo k tomu viac dodať? Treba skúsiť

Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)

Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Mandľový koláč z Galície Tarta de Santiago
Typický koláč z Galície. Väčšinou sa k nemu podáva pohárik sladkého dezertného vína.

Môj cheescake
Viem, že je tu už veľa cheescake-ov, ale zatiaľ ten môj odskúšaný a mnou upravený...

Dusené krídla na paprikovej trikolóre
Morčacie krídla umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody,...

Rýchle chutné bravčové mäsko
Takto som pripravovala mäsko pomocníkom pri stavbe domu, ked som prišla z práce o 16hod...

Bruschetti tak trocha po slovensky
Keď zistím, že chlebík, z ktorého som si chcel odrezať krajec, má už svoje...

Čalamáda letná čerstvá
Je výborná a hlavne čerstvá.

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Pivová bábovka
Na začiatok si zohrejeme na miernom ohni pivo, kávu 60ml vody a maslo, pokiaľ sa...

Rascová polievka s vajcom
Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím. Do horúceho oleja nasypeme rascu, ...

Fazuľová nátierka s kvasnicami
Minule ma v rádiu zaujal tip na falošnú šunkovú penu. Tak volajú niekedy fazuľovú nátierku...

Krkovička pod čapičkou
Mám rada túto prípravu krkovičky, lebo niet s tym veľa roboty. K tomu ryža a jarný šalátik....

Khatai - afgánske cookies
Tento týždeň mám týždeň afgánskej kuchyne, tak som začal jedným rýchlym a jednoduchým receptom, zaberie...

Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...