Kolienka zapekané s hubami

Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 22. februára 2011
Kolienka zapekané s hubami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balíček
300-400 g, mrazené
150 g
0,5 l
1 dl
3 ks
300 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Malou časťou masla vymastíme plech a vysypeme ho strúhankou. Na plech dáme uvarené kolienka.

  2. 2

    Na panvicu dáme roztopiť zvyšnú časť masla, na ktorom potom orestujeme zmes húb, zalejeme bielym vínom a zľahka povaríme, až kým sa obsah nezmenší na polovicu. Zalejeme smotanou a povaríme 5 minút, nakoniec primiešame rozšľahané žĺtky, osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Tri štvrtiny zmesi vylejeme na cestovinu, posypeme nastrúhaným syrom niva. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 – 15 minút. Podávame preliate zvyškom hubovej zmesi.

Diskusia k receptu

babanka
Také isté robím aj ja - môže to byť aj hlivá ustricová - je to výborne !




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia