Kolienka zapekané s hubami
Michal Ševčík
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 22. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie West v Bratislave–Kolibe, 22. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita a prepláchneme studenou vodou. Malou časťou masla vymastíme plech a vysypeme ho strúhankou. Na plech dáme uvarené kolienka.
- 2
Na panvicu dáme roztopiť zvyšnú časť masla, na ktorom potom orestujeme zmes húb, zalejeme bielym vínom a zľahka povaríme, až kým sa obsah nezmenší na polovicu. Zalejeme smotanou a povaríme 5 minút, nakoniec primiešame rozšľahané žĺtky, osolíme a okoreníme.
- 3
Tri štvrtiny zmesi vylejeme na cestovinu, posypeme nastrúhaným syrom niva. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 – 15 minút. Podávame preliate zvyškom hubovej zmesi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu