Zákusok s kokosovou plnkou a karamelovou šľahačkou
Môže byť nedeľa bez koláčika?nemôže.
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto 1: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 0,5 dl |
|
| 1 ČL |
|
| Cesto 2: | |
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 0,5 dl |
|
| 1 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 2 tégliky |
|
| 6 PL |
|
| 250 g (alebo Hera) |
|
| 0,4 dl |
|
| 1 bal. |
|
| 4 PL |
|
| 250 ml |
|
| podľa chuti |
|
| na zdobenie |
|
| na zdobenie |
|
| na vymastenie plechu |
|
| na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Deň pred pečenim si uvaríme šľahačku,cukor dáme do misy a skaramelizujeme ,zalejeme smotanou a povarime kým sa cukor nerozpusti.Odstavime a necháme vychladnúť potom dáme do chladničky.
- 2
Bielky s cukrom vymiešame do penista pridáme olej ,žltka a nakoniec múku zmiešanu s praškom do pečiva ,zľahka premiešame.Cesto vylejeme na plech,ktorý sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili maslom a vysypali múkou.Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 15-18 minút.Rovnaky postup pri tmavom ceste pridáme kakao.
- 3
Uvaríme puding podľa návodu ,ale 0,4 dcl mlieka necháme vychladnúť potom vmiešame zľahka kyslu smotanu.Maslo s cukrom vymiešame do hladká potom postupne vmiešame puding vznikne výborný krém.Platy si po bokoch zrovnáme a oba prerežeme na dva časti..Spodny svetlý plat potrieme plnkou a prekryjeme tmavym platom ,opäť potrieme natrieme až kym nepreložime vrchný plat.Šľahačku vymiešame a potrieme vrch ,ozdobíme podľa seba.Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu