Foto: stanica79
1 bábovka
porcia
porcia
30 minút minút
príprava
príprava
50minút minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
185 ml |
|
1 lyžička |
|
200 g |
|
150 g |
|
250 g |
|
3/4 lyžičky |
|
1/2 lyžičky |
|
185 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
185 ml |
|
185 ml |
|
2 PL |
|
225 g |
|
Postup
-
1
Na začiatok si zohrejeme na miernom ohni pivo, kávu 60ml vody a maslo, pokiaľ sa maslo neroztopí. Zmes sa nesmie variť. Vypneme a vymiešame s nalámonou 150g čokoládou a necháme vychladnúť
- 2
Múku si zmiešame s jedlou sódou, soľou a s krupicovým a s hnedým cukrom.
- 3
Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou
- 4
Na koniec zmiešame všetky tri dávky spolu,( bod.1, bod.2, bod.3) aby sme získali hladké cesto.
- 5
Predhrejeme si trúbu na 160 C a vysypeme si bábovkovú formu múkou. Vlejme cesto do formy a bábovku pečieme 45-50minút. Necháme chladnúť 15minút.
- 6
Na polevu si v hrnčeku prihrejeme smotanu s maslom. vypneme sa primiešame čokoládu. necháme pár minút chladnúť pokiaľ začne hustnúť a polejeme bábovku..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A vitaj medzi nami!
A myslím si, že budú komentovať, len teraz tu nie sú, asi pozerajú TV a podobne.
Používa sa pivo stout - vrchom kvasené. Originál receptu nájdeš v angličtine vo vyhľadávači pod heslom Chocolate Stout Cake.