Ľadvinkou plnené teľacie karé

Ivan Klčovský
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 21. augusta 2011
Ľadvinkou plnené teľacie karé
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
200 g
100 g
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené umyté a osušené teľacie karé rozkrojíme na obdĺžnikový plát. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a do stredu rozložíme na plátky nakrájanú teľaciu obličku.

  2. 2

    Zavinieme a upevníme špagátom. Mäso osolíme, uložíme na pekáč, pridáme olej, podlejeme vodou a pečieme do mäkka.

  3. 3

    Upečené mäso vyberieme, šťavu precedíme, pridáme maslo, pochutiny a krátko povaríme. Podávame s maslovou brokolicou a restovanými zemiakmi.

Diskusia k receptu