Chutný recept z morčacích rezňov po novom.
porcie
príprava
na 180 -200 °C
Postup
-
1
Umyté, osušené rezne zľahka naklepeme. Osolíme a okoreníme. Očistený pór nakrájame na kolieska a krátko prevaríme v osolenej vode. Vyberieme, necháme odkvapkať. Syr /na aký máme chuť/ nakrájame na kocky, zmiešame s pórom, osolíme, okoreníme a rozložíme na vyklepané rezne. Zvinieme do rolád a previažeme niťou alebo zopneme špáradlom. Opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme hríby, osolíme, okoreníme a krátko popražíme. Zalejeme vínom, vložíme rolády. Pomaly dusíme. Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, zeleninový vývar a krátko prevaríme.
- 2
Potom preložíme všetko do pekáča a zapečieme asi 30 - 35 minút na 180 - 200°C.Rolády vyberieme, dáme na teplé miesto a omáčku rozmixujeme.
- 3
Podávame s varenými zemiakmi, ozdobíme opečenými plátkami paradajok a čerstvými lístkami bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu