Morčacia roláda so syrom

58vlasta - bez fotky58vlasta, 9. februára 2010

Chutný recept z morčacích rezňov po novom.

4
porcie
30 minút
príprava
30 -35 minút
na 180 -200 °C

Suroviny

4  ks
1
100 g
100 ml
200 g
1
2 strúčiky
3 - 4
2 -3  PL
250 ml




Postup

  1. 1

    Umyté, osušené rezne zľahka naklepeme. Osolíme a okoreníme. Očistený pór nakrájame na kolieska a krátko prevaríme v osolenej vode. Vyberieme, necháme odkvapkať. Syr /na aký máme chuť/ nakrájame na kocky, zmiešame s pórom, osolíme, okoreníme a rozložíme na vyklepané rezne. Zvinieme do rolád a previažeme niťou alebo zopneme špáradlom. Opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na tuku orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme hríby, osolíme, okoreníme a krátko popražíme. Zalejeme vínom, vložíme rolády. Pomaly dusíme. Pridáme nakrájané paradajky, paradajkový pretlak, zeleninový vývar a krátko prevaríme.

  2. 2

    Potom preložíme všetko do pekáča a zapečieme asi 30 - 35 minút na 180 - 200°C.Rolády vyberieme, dáme na teplé miesto a omáčku rozmixujeme.

  3. 3

    Podávame s varenými zemiakmi, ozdobíme opečenými plátkami paradajok a čerstvými lístkami bazalky.

Diskusia k receptu

szuszka
už som robila veľa recpetov, ale toto je top... vynikajúce!!! Ďakujem veľmi pekne :) priateľovi bude určite viac ako chutiť :)
sebaedinica
vskúšala som tento recept a môžem povedať že je veľmi dobrý, aj keď ja som víno vynechala :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia