Foto: socharka
Tento recept mám od mojej mamky a keď tortičku pripravuejm svojim deťom, s láskou na ňu spomínam...
porcií
príprava
Postup
-
1
Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Medzitým múky preosejeme a zmiešame s vanilkou, nastrúhanou citrónovou kôrou a štipkou soli. Bielok oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok a mlieko a vareškou vymiesime riedke cesto. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielka. Cesto prikryjeme a necháme asi 45 minút až hodinu kysnúť. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozpálime a smažíme väčšie lievance.
-
2
Po každom lievanci panvicu potrieme olejom, aby sa neprilepili.
-
3
Každý lievanec z vrchnej strany natrieme malinovým džemom a skladáme ich na seba ako dobošky.
-
4
Horný lievanec celý polejeme red berry sirupom z lesného ovocia.
-
5
takto vyzerá moja tortička z lievancov
Diskusia k receptu