Ríbezľovo-orechový koláč

taxitaxi - fotkataxitaxi, 27. júna 2011
Ríbezľovo-orechový koláč
Foto: taxitaxi

Tento recept je z júlového čísla Báječnej ženy.Robil som ho spolu s priateľkou,tak sme ho mali hneď hotový.Keďže sme mali čerstvé ríbezle,padol tento recept Zobraziť celý popisTento recept je z júlového čísla Báječnej ženy.Robil som ho spolu s priateľkou,tak sme ho mali hneď hotový.Keďže sme mali čerstvé ríbezle,padol tento recept veľmi vhod.Koláč je výborný a osviežujúci. ( ja som si to ešte trošku prisladil...)

25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g studené
1 ks
170 g
20 g
1-2 lyžice
 a múka na vymastenie plechu
Orechová plnka:
150 g
80 g
trochu
Ríbezľová plnka:
4 ks
200 g
1 lyžicu
2 lyžice
450 g očistené




Postup

  1. 1

    Zo studeného masla,1 žĺtka,preosiatej múky,práškového cukru a mlieka rýchlo vypracujeme krehké cesto,ktoré dáme do vymastenej a vysypanej formy. ( my sme to dali na suchý plech )

  2. 2

    Pomleté orechy s kryštálovým cukrom sparíme v malom množstve mlieka a necháme vychladnúť. ( chladlo mi to pokiaľ sa pieklo cesto ) Po vychladnutí orechovú masu natrieme na pripravené cesto.Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov predpečieme. ( v recepte nebolo uvedené koľko, my sme to tam mali 10 min.

  3. 3

    Zo 4 bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh.Naň preosejeme kukuričný škrob a pridáme ríbezle obalené v kryštálovom cukre.Zľahka premiešame a natrieme na cesto.Dopečieme cca 7-10 min.

Diskusia k receptu

marienka44
@Taxitaxi ,nerozumiem postupu. Orechy chladli, kym sa cesto pieklo a potom este raz sa pieklo s orechami, teda 2 x. Tretíkrat sa pecie so snehom. Spravne som to pochopila? :-)
evanaaa
Ja tomu rozumiem tak, že prvýkrát sa orechy len sparili horúcim mliekom, druhýkrát sa len predpiekli tých 10 minút - to nie je veľa a ďa lších 10 m. sa dopekali so snehom, čiže v rúre boli asi 20 m. dokopy. Nič zvláštne. Ale páči sami, že sú tam orecha a v snehu ribezle. Dobrý koláč.
babicka
Mám orechy,aj ríbezle a veľmi ma tento recept láka.Ukladám do KK!