Ryža s hubami a Nivou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 17. februára 2016

Dnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať. Chcel som tam dať aj kúsok 20 cm domácej Zobraziť celý popisDnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať. Chcel som tam dať aj kúsok 20 cm domácej klobásy. No rozkaz znel jasne bez mäsa. Aj tak to bolo sýte ten sýr je sam o sebe sýty.

2 -3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dl
110 g
200 g
1/2 ČL
1 plátok
3 PL
10 cm
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Tu je ukážka, aké huby som použil.

    Ryža s hubami a Nivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé som si dal variť ryžu. Do vriacej vody so soľou, som dal uvariť umytú ryžu. Tu som mal uvarenú za 17 minút. Varil som ju ako cestovinu je to najrýchlejšie. Keby nie toto tak mám obed za nejakých 15 minút. Ryža sa mi varila tak som si nachystal ostatne suroviny.

    Ryža s hubami a Nivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V hrnci na oleji som podusil pór do mäkka. Potom pridal posekaný cesnak. Ten som nechal nech pekne zavonia.

    Ryža s hubami a Nivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej som do hrnca dal huby a nechal ich chvíľu dusiť, tak aby zmäkli. Zároveň pridal k ním rascu a plátok masla. Napokon som tam pridal rozmrvenú nivu. Niva sa počas miešania pekne roztopila.

    Ryža s hubami a Nivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca som na zaver pridal hotovú ryžu. Pár krát premiešal a za chvíľu odstavil hrniec zo sporáka. Nesolil som. Niva je dosť slaná. Servíroval som na taniere s petržlenovou vňaťou. Je to rýchle a sýte. Za pol hodinu som to mal aj s varením ryže. Dá sa použiť aj zostatková ryža. A hlavne je to chutné, takže želám dobrú chuť.

    Ryža s hubami a Nivou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jack
Tak niekedy padne dobre aj bez mäsa.To foto je pekné,a určite aj chuť je výnimočná.Ten syr tam urobí svoje.U mňa ako stále 5*.
maska10
Super rychle uvarene a urcite aj zjedene davam5*
altyn
Všetko čo mám rád a vždy v chladničke (mrazáku), a tak som neodolal a musím povedať že je to výborné. Desiata do práce ako pre kráľa. Jediná zmena je: shitake som mal málo, tak som dal pulnapul s dubakmi.. Foto nieje moc vydarené, je to len koštovka, ale chuť je výborná! :-)))


altyn
P.S. toto jedlo je výborné, ale zle sa fotí a tak som dal navrch pár zrniek ryže aby lepšie vypadal záber a vidim že je to este horšie, no čo už, profik fotograf zo mňa nebude ale to nevadí, hlavne že chutí :-)))
zvoncek
dávam aj ja 5*., za pekný postup a pekné fotky, ukladám do kk.
sracz
Ahoj kamarát @patroveckypitrs šľachtiteľ ľudských brušiek, ale aj duší! Už pri zbežnom prehľade ingrediencií tohoto Tvojeho ***** rcp, som skonštatoval, že "oktoakord" (maslo, olej, pór, cesnak, ryža, huby, syr, rasca) lahodne rozozvučali moje chuťové kanáliky do jemnej fanfáry!!!
monty469
Také jedlá sú najsamlepšie.Chválim fantáziu pri spájaní jednotlivých surovín , z ktorych je nakoniec veľmi dobré jedlo.Ale to ma ani neprekvapuje.Práve od teba mám uložených dosť receptov :-)
pekajka
Vyzera to naozaj vynikajuco, niekedy to vyskusam. 5* a KK. Dakujem za inspiraciu
pekajka
Vyzera to naozaj vynikajuco, niekedy to vyskusam. 5* a KK. Dakujem za inspiraciu
jaricka
jednoduche,rychle a velmi chutne jedlo. musim len pochvalit :) akurat ja som pouzila hlivu..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia