Výborné knedlíky k vepřu-knedlu-zelu
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame štipku soli a múku (je nutné premiešať poriadne aby soľ nezabila kvasinky v droždí ak by jej ostalo veľa na povrchu). Urobíme jamku, do ktorej rozklepneme vajce, pridáme rozdrobené droždie a trocha cukru. Do jamky k surovinám vlejeme vlažné mlieko a necháme 5 minút stáť, aby sa vytvoril kvások.
- 2
Po 5 minútach dobre premiesime. Pridáme na kocky nakrájanú žemľu prípadne rožok. Opäť poriadne premiešame. Misku zakryjeme a dáme na hodinku kysnúť.
- 3
Po vykysnutí cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dva diely. Na doske cesto ešte trocha premiesime, vytvarujeme dva knedlíky a necháme ešte 5 minút odpočívať na doske. Zatiaľ si dáme variť vodu.
- 4
Knedle varíme 18 minút vo vriacej vode. Po vybratí ich popicháme, aby z nich unikla para a boli krásne nadýchané.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu