
Vietnamský banánový koláč
original http://www. dulce-de-leche-blog. com/2011/02/vietnamsky-bananovy-kolac. html

Domáci liek na podporu sliznice pri zápale hrdla, pri bolestiach mandlí /a dýchacích ciest ako taký
veľmi zaujímavý, jednoduchý recept, skutočne..... a pár orechov a morskú soľ...

Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....

Tuniakový šalát alá mamička
Nazov preto alá mamička lebo mam dve detičky a jedno z nich má len 4 mesiace... kedže...

Špagety na taliansky spôsob
Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Arabský tanier
Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky...

Chutná tekvicová polievka
Nepamätám si odkiaľ ju mám, ale patrí k našim najobľúbenejším jesenným polievkam. Tá najdôležitejšia ingrediencia...

Pečená špikovaná krkovička
Pôvodne som chcela robiť sviečkovú omáčku k tomuto mäsku, ale nemala som všetko čo na ňu...

Kokosové medvedie labky a tyčinky
Všetci, ktorí majú radi jednoduché a výborne koláčiky s maslovou chuťou....

Karé so syrom
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed,...

Zemiakové guľky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme...

Bryndzový posúch celozrnný špaldový
Tento posúch pozná na Slovensku asi veľa ľudí. Je chutný čerstvý teplý, studený a výborný...

Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

Bengálské kuře
Kuře je u nás hodně často a tak jsem si našla v knize kuře 100x jinak tento...

Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

Nepečená tvarohová strecha z Bebe sušienok
tento recept pochadza z ceskeho casopisu apetit a je genialny jednoduchou pripravou a chutou
Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Zeleninové krokety
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

Polievka Hladká Ančka
Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, ...
Slivkové knedle s makom a bielou čokoládou
Perfektné jedlo ako od babičky, to sú naše slivkové knedle s bielou čokoládou a makom...

Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...

Dedove kapitáne
No toto je najobľúbenejšie jedlo celej rodiny, hlavne vnúčat... môj syn, keď prichádza domov...

Grécka spomienka
Gréci milujú more, slnko a dobré jedlo. Z krásnej dovolenky som si doniesla príjemné spomienky a...
Waldorfský šalát light
Orieškovo-ovocný šalát, pochádzajúci zo srdca New York City, s vyše storočnou tradíciou, v odľahčenej...

Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...

Sviečková na smotane
Mäso odblaníme a prešpikujeme slaninkou. Zostatok slaninky osmažíme s cibuľou.